Після того, як гривня знецінилася утричі, ціни на товари піднялися і вибрати хороший подарунок стало складніше. "Знай" пропонує 5 способів, як заощадити на подарунках і в той же час приємно здивувати ними близьких.

1. Складіть список близьких і родичів, яким збираєтесь подарувати презенти

Варто згадати, як проходили передноворічні тижні два-три роки тому. Пригадати зустрічі із друзями, колегами та родичами. Виокремити людей, яким даруватимете подарунки. Маючи список людей, можна буде розрахувати, кому які речі дарувати, на яку суму. Такий підхід дасть можливість заощадити кошти на доставці із інтернет-магазину. Адже замість доставки трьох товарів у різні дні, можна буде замовити в один день понад 3 речі й заплатити за одну доставку. Щоб купівля подарунків не завдала шкоди сімейному бюджету, на них виділяють не більше 10-15% від місячного доходу сім'ї.

2. Замовляйте подарунки в Китаї та в українських інтернет-магазинах

На сайті Aliexpress.com можна замовити навушники, телефони, флешки та іншу дрібну електроніку у 5-7 разів дешевше, ніж її продають в Україні. Товар доставляють "Урпоштою" або "Новою поштою". Єдиним недоліком такого виду замовлення є те, що подарунок можуть затримати до трьох місяців. У вітчизняних інтернет-магазинах речі дешевші на 7-15%, ніж у магазинах.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Читайте також 5 причин не відкладати гроші із зарплати

3. Більше спілкуйтеся із близькими й рідними

Щороку є так звані модні й популярні подарунки, однак не обов'язково вони будуть потрібними тим, кому ви їх даруєте. Кожна людина має потребу в якихось недорогих дрібницях, які поліпшать її комфорт і в той же час піднімуть настрій. Всім приємно отримувати те, що вони хотіли. Для когось це може бути термочашка. Для любителів шиття – скринька для фурнітури. Якщо хобі людини дороге – це може бути книга про захоплення.

4. Купуйте подарунок не пізніше, ніж за два тижня до нового року

За два тижні до свята, як показує практика, купують подарунки 70% людей. Мережі супермаркетів й інтернет-магазини спекулятивно підвищують ціни. Зникають найбільш вигідні пропозиції подарунків. Крім того, варто мати запас часу, щоб не робити це в останню мить.

5. Не користуйтесь послугами пакувальників подарунків

Всередньому пересічна українська сім'я витрачає на упаковку подарунків перед новим роком 90-120 грн. Цих витрат можна уникнути, якщо купити два рулони пакувального паперу за 30 грн і самому запаковувати презенти.