До Нового року залишилось всього двадцять днів, а подарунки ще не готові. Насправді вразити друга, кохану або рідних хочеться чимось надзвичайним.

Кореспондентів Знай.ua пошуки екзотичних варіантів завели на інші планети, та навіть у інші галактики. Дещо можна віднайти і зовсім поруч, головне, проявити винахідливість під час підбору.

1. Ділянка на Місяці

Понад 1 000 гривень

Подарувати 40 соток на Місяці, Марсі, Венері може абсолютно будь хто, придбавши "космічний городик" у Місячному посольстві в Україні. Кілька тисяч наших співгромадян, як справжні землероби, запаслися такими.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу
Показати ще

Шмат землі на Місяці є навіть у відомої співачки Альони Вінницької. У 2007 році 40 соток біля Моря Вологості, в квадраті Чарлі подарував чоловік. Вона до сертифікату ставиться, як до сувеніру, проте зберігатиме для нащадків, мовляв "може ще згодиться".

Ще один городик - чим не кумедний, проте приємний подарунок мамі?

Читайте також: Американці створили корабель для космічних туристів

За нормами міжнародного права, небесне тіло не може націоналізувати жодна країна. Проте, у міжнародних конвенціях не згадується про фізичні та юридичні особи. Цим свого часу і скористався підприємливий американець: він отримав у штату Каліфорнії документ на право власності спочатку на Місяць, а потім і на інші планети, тепер розпродує по шматках.

2. Фамільний герб

Від 150 до 1 000 доларів

Розробити фамільний герб, виявилось дорожчим задоволенням, ніж імовірність саджати картоплю на власній ділянці на Марсі. Для герба необхідно створити опис, фахівці довго консультуються із замовником, малювати складний малюнок можуть до трьох місяців.

Компанії-виробники також допомагають зареєструвати герб у всіх органах та "запатентувати", щоб ви мали виключне право на його використання.

Гадаємо, батьку такий подарунок дуже сподобався б.

3. Вписати ім'я у книгу відомого автора

Орієнтовно 20 тисяч доларів

Джордж Мартін, книги якого лежать в основі популярного серіалу "Ігри престолів", запропонував стати героями його фентезійних романів за 20 тис доларів. Стівен Кінг право бути на сторінках своєї книги взагалі розігрував на аукціоні. Знай.ua запитав в українських письменників братів Капранових, скільки може коштувати така послуга в нашій країні.

"Книжки в Україні видаються досить довго, а українці ще не навчилися думати на півроку-рік наперед. Якщо уявити, що така послуга є, то в нас вона не може бути дорогою, оскільки гонорари авторів - маленькі. Єдиний, хто може гідно "торгувати героями" - це Кокотюха, у нього відповідна продуктивність. Ми пишемо новий роман від 2 до 5 років, і тут навряд чи знайдуться охочі", - розповів Віталій Капранов.

Проте якщо підгадати час, коли письменники закінчують свій роман, можна спробувати домовитись, щоб ваш "щасливчик" з'явився на сторінці номер 823.

Якщо таки придбати подібну послугу у Джорджа Мартіна, то є шанс потрапити і до улюбленого серіалу: подарунок, який сподобається дуже багатьом.

4. Назвати Зірку

Від півтисячі до 2,5 тисяч гривень

"Хоч би і зірку з неба" - говорять чоловіки своїм коханим, підкріплюючи слова відповідним сертифікатом після придбання небесного тіла. Зірка може бути дуже далеко, проте у комплект включать диск, на якому можна переглянути, як рухається у космосі подарунок, друзям зіркою можна буде хвалитись і назвати, як вам заманеться. Можна навіть на честь улюбленого кота.

Зірку обіцяють офіційно занести до міжнародного каталогу зірок Kepler Input Catalog. Її можна буде побачити через програму Google Earth, вказавши її координати і активувавши мітки телескопа Кеплер. Натиснувши на фото зірки Ви зможете упевнитися в тому що їй присвоєно ваше ім'я.

5. Назвати гору

Можна спробувати домовитись на вартість експедиції (не менше 3 тисяч доларів)

Якщо альпініст офіційно долає вершину, яку ніхто подолав до нього, він має право назвати її так, як вважає за потрібне. Про це не так давно нагадали деякі альпіністи, які зажадали назвати нововідкриту вершину гори на Кавказі ім'ям так званої республіки "ДНР", що є наразі окупованою російсько-терористичними угрупуваннями.

Читайте також: Одну із кавказьких гір назвали ДНР

Не зважаючи на сумний факт, сама ідея може стати у пригоді тим, хто наразі у гонитві за оригінальністю подарунка. На жаль, немає точної статистики, скільки спеціалістів зі скелелазання наразі на шляху до мети, тож треба заздалегідь знайти відважну людину для цієї місії.

І сама вартість подарунку буде немаленькою, адже більшість безпечних вершин вже відкрили, тобто подорож буде не з легких.

6. Назвати новий вид тварин, комах, птахів або бактерій

Від 12,5 тисяч доларів

Особливим оригіналам точно сподобається можливість назвати своїм ім'ям новий вид істот, тоді про тебе точно не забудуть. Та і знайти подарунок можна дуже просто - на відомому світовому онлайн-аукціоні eBay. Наприклад, лише наприкінці жовтня цього року, право вигадати ім'я новому виду метеликів продали за 12,6 тисяч доларів. Стартова ціна становила півтисячі.

Як відомо, ім'я тварини складається із двох слів: родової та власне видової назви. Наприклад, метелик належить до роду Givira, тобто переможець аукціону обере лише одну частину назви - видову. Привласнення назви регламентує Міжнародний кодекс зоологічної номенклатури.

Правила рекомендують не називати тварин іменами політичних діячів. На честь себе назвати новий вид також вважають поганим тоном, проте у випадку із метеликом учасники аукціону цікавились такою опцією.

"Як дуже хочеться, то можна". Але все одно треба буде вказати своє ім'я на латині. Якщо у вас є змога самостійно відкрити новий вид тварин - ви точно знаєте, чим здивувати свою половинку. Хоча не кожен оцінить, якщо в його честь назвуть, скажімо, бактерію.

7. Назвати вулицю

Від 1,5 гривень за зміну табличок

У місті Кобеляки Полтавської області, коли у 2015 році перейменовували вулицю Леніна на провулок Юрія Сітяєва, витратили кошти у розмірі 1,5 тисяч гривень. Саме стільки коштувала заміна табличок, за словами одного з чиновників міськради.

Звісно, зміна назви вулиці у великому місті буде коштувати в рази дорожче, ну і невідомо, чи погодиться міська казна поповнитись за рахунок приватної особи, яка таким чином намагається когось ощасливити.

Громада подібного переіменування може не зрозуміти. Хоча, якщо його прізвище і так співпадає із видатним, наприклад поширене в Україні Шевченко, домовитись буде, імовірно, легше.