Миколаєвець Дмитро Кічатий стверджує, що у суботу, 19 вересня його побили бійці батальйону "Айдар". Пригода сталася поблизу села Кринички, Миколаївського району. Зараз чоловік перебуває у лікарні з тілесними ушкодженнями.

"Десь о шостій годині вечора ми з приятелем виїхали з села Кринички у напрямку Миколаєва. По дорозі трапилася яма, ми її об'їхали по зустрічній смузі. Аварійної ситуації не створили. Коли об'їжджали – помітили, що назустріч військовий Volkswagen Passat", - розказує Дмитро.

За пару хвилин військовий автомобіль розвернувся та наздогнав ВАЗ Кічатого.

"Почали блимати фарами, виставили два пістолети у вікно. Я зупинився. З машини вийшли троє чи четверо чоловіків і одна жінка. Жінка була повністю у військовому вбранні, а чоловіки частково. Один кремезний чоловік у білій футболці почав кричати: "Такі, як ти створюють аварійні ситуації, через таких, як ти, загинули наші побратими", - каже хлопець.

Дмитро розказує, що вийшов з автомобіля і зрозумів, що компанія була п'яна.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

"Сказали, що будуть мене різати, почали бити. Біля нас пригальмувала маршрутка і іномарка, але чоловіки показали водіям пістолет і наказали їхати. Мене почали бити руками й ногами. Дістали пістолет. Наказали сідати в машину, пояснили, що зараз автомобіль підірвуть гранатою. Мій друг спробував вступитися за мене, проте отримав удар в щелепу. Поки мене били, решта чоловіків били мою машину – відламали дзеркало, порізали скати, пом'яли капот", - розказує Дмитро.

Читайте також: Прикордонники не дали шпигуну вивезти до Криму військові документи

Парадокс полягає у тому, що позаду військового автомобіля зупинилася автівка військового інспектора. Той не спробував зупинити нападників. Натомість, запропонував Дмитрові написати розписку - що він ні до кого не має претензій. Довелося писати.

Хлопець стверджує – бійці батальйону "Айдар" хотіли відібрати у нього автомобіль. Проте їх трохи заспокоїв військовий інспектор. Наостанку хлопцеві пригрозили: "Навіть не думай нікуди рипатися, бо ми тебе з-під землі дістанемо".

Після інциденту Дмитро потелефонував у міліцію. Там відмовилися приїздити. Довелося самому їхати у міліцію, а потім у лікарню.

"У міліції спочатку сказали, що військові підпадають відразу під три статті – нанесення тілесних ушкоджень, псування майна та загроза життю. Але все кваліфікували, як хуліганство", - каже хлопець.

Зараз Дмитро знаходиться в лікарні під крапельницями – у нього гематоми, пошкоджено обличчя, зараз він частково втратив зір через пошкодження ока.

"У міліції кажуть, що це не їх справа – це справа військової прокуратури. Ходили у військову прокуратуру – там кажуть, що це справа міліції. Заяви залишили і там, і там", - каже хлопець

За словами Дмитра, міліціонери уже ідентифікували нападників, проте нічого не роблять.

"Їздив у військову частину, яка знаходиться на Широколанівському полігоні під Криничками. Говорив з командиром, говорив з комбатом "Айдару". Мене не хочуть навіть слухати", - каже батько Дмитра, Сергій.

Чоловік стверджує, що ремонт автомобіля обійдеться родині у 17 тисяч гривень, плюс до всього щодня потрібні кошти для Дмитра у лікарні.

Це не перший випадок свавілля в Криничках. До цього люди у військовій формі напали на журналіста Вадима Богданова. Аби не дати сфотографувати йому ДТП.

Читайте також: На Полтавщині воїнів АТО збираються поселити на сміттєзвалищі (відео)

У соціальній мережі Фейсбук є група батальйону "Айдар". Ми зателефонували за вказаним там номером мобільного. Чоловік на тому кінці представився Юрієм Вікторовичем. Ймовірно, це був Юрій Кушнір – головний сержант роти забезпечення батальйону "Айдар".

"Я не володію ситуацією, яка сталася у Миколаєві, бо зараз знаходжуся на Полтавщині. Але мушу відзначити, що зараз батальйон переформатовується. Також довкола нього дуже багато провокацій. Все через те, що у Луганській області ми перекривали контрабанду, яку "кришує" Анатолий Науменко (головний міліціонер Луганщини – прим. авт.).

Зараз взагалі дали команду усіх "айдарівців" арештовувати. Нещодавно міліціонери відзвітували, що накрили склад бойовиків у селі Половинкіно, Старобільського району. Але це був наш склад, з усіма документами. Так що, зараз нас фактично травлять. Не здивуюся, якщо і в Миколаєві була провокація", - пояснив співрозмовник.