95% українців пишаються державним прапором, заявив президент України Петро Порошенко під час його урочистого підняття перед Софійським собором у Києві.

"Опитування, проведене напередодні Дня Незалежності, показало, що майже 95% українців пишаються і національним прапором, і національним гербом", - сказав президент.

Також він додав, найбільшу народну повагу український прапор здобув під час Революції Гідності і боротьби проти російської агресії.

"Він розвивається зараз над нашими позиціями на східному фронті. Синьо-жовтий і шеврони стали символом мужності українських військовослужбовців, добровольців, волонтерів. Наш прапор - це живий свідок перемог і невдач, невдач без яких, на жаль, не буває жодної війни", - сказав він.

Також під час виступу Петро Порошенко закликав українців до єдності.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

"Знову і знову закликаю до єдності. Один єдиний національно-державний прапор більш цінний, ніж сотні партійних знамен. Це мій прямий заклик до всіх політичних сил", - сказав Порошенко.

Читайте також: Українці відзначають День державного прапора

Нагадаємо, 23 серпня в Україні відзначають щорічний День державного прапора.