Молоді українці з-за кордону зніматимуть ролики в підтримку України, писатимуть статті та друкуватимуть журнал про світове українське товариство. Сьогодні Світовий конгрес українських молодіжних організацій (СКУМО) підписав меморандум про співпрацю з Міністерством інформаційної політики.

"Ми створимо інформаційне агентство, яке буде створювати продукт про діяльність української діаспори у світі. Згодом це буде журнал, в якому висвітлюватимуться події щодо підтримку України з боку діаспори", - заявив сьогодні на брифінгу президент СКУМО Мирослав Гочак.

За програмою усіх бажаючих з діаспори навчатимуть знімати відеоролики, писати статті та висвітлювати події в Україні за кордоном. Згодом, це переросте в створення незалежних відео студій, низки інформаційних ресурсів та медіа-центрів у ключових світових центрах.

"Українська діаспора – це потужний ресурс, який можна використовувати на користь Україні. Моя мати живе в Італії, брати розкидані по світу і я, як ніхто інший, знаю, що вони готові брати участь у інформаційної підтримці України. Сьогодні ми розпочинаємо потужну програму інформаційної співпраці", - сказав міністр інформації Юрій Стець.

Читайте також: Участники АТО лікуватимуться в Сполучених Штатах

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Усі публікації будуть виходити місцевою та українською мовами. Фінансувати створення інформаційного холдингу шукатимуть у європейських та незалежних фондах.

"Наразі тисячі українців у світі готові долучатися до проукраїнських заходів лише за дзвінком. Треба централізувати це прагнення та використовувати, всі ресурси для цього в нас є", - зазначив Гочак.

Сьогодні в Одесі відкрився Третій Світовий конгрес українських молодіжних організацій. В ньому беруть участь понад 100 учасників з 30 країн. Цього року обговорюватиметься також підтримка євроінтеграції України, залучення інвестицій з молодіжних фондів та координація волонтерської допомоги з-за кордону.