Суд визнав винним добровольця 30-ї окремої механізованої бригади Ігоря Глущука.

Як повідомляє Харківська правозахисна група, боєць відмовився виконувати наказ без озброєння. Його засудили до п'яти років позбавлення волі.

У січні командир батальйону віддав усний наказ Глущуку, тоді командиру 15-ї роти, супроводити кілька машин БМП в місто Дебальцеве.

Військовим не сказали, що необхідно мати повне озброєння, боєкомплект, теплі речі, продукти і воду. Бійцям було наказано їхати без світла у супроводі офіцерів.

Терористи атакували колону з "Градів".

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ
Показати ще

Підполковник Голуб сказав, що вони у місті дислокації знаходяться незаконно, через це ніякого письмового наказу на виконання бойового завдання не було.

Читайте також: Нацгвардієць "зливав" інформацію про АТО бойовикам

Керівництво повідомило, що все необхідне підвезуть через три дні, але Ігор Глущук все одно відмовився виконувати наказ. Після цього бійці повернулися в село Покровське.

Правозахисники зазначили, що своїм вольовим рішенням Глущук зберіг життя 40 військовим. Вони готують апеляцію.