Верховна Рада внесла зміни до Податкового кодексу і таким чином відмінила оподаткування неприбуткових організацій. Тепер всі їхні доходи не оподатковують.

Також для запобігання зловживанням з боку житлово-будівельних кооперативів вирішили, що вони отримають статус неприбуткових "з першого числа місяця, наступного за місяцем, у якому новий будинок прийнятий в експлуатацію". Йдеться про будинки, споруджені чи або куплені кооперативом.

Також повернули податкові пільги волонтерам і благодійникам, які допомагають українським військовим.

"Це дозволить суспільним ініціативам розвиватися. Крім того, бізнес знову зможе з ними співпрацювати, адже досі підприємства змушені були платити 30% податків від вартості товарів і послуг, придбаних в неприбуткових організацій", — відзначила один з авторів законопроекту Оксана Продан.

Читайте також: ГПУ скоротила три тисячі прокурорів

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

До неприбуткових організацій віднесли бюджетні установи, суспільні об'єднання, політичні партії, творчі союзи, релігійні організації, добродійні організації і пенсійні фонди, а також союзи, асоціації, ЖБК, об'єднання співвласників багатоквартирних будинків, асоціації власників житлових будинків, профспілки і їх об'єднання, організації працедавців і їхні об'єднання.