За вірші на підтримку України в Росії можуть посадити поета. Сьогодні повинні ухвалити вирок Олександру Бившеву.

42-річного поета судять за екстремізм в Орловської області. Про це повідомляє svoboda.org.

Він проживає у селищі Кроми і працює вчителем німецької мови. 1 березня 2014 року він опублікував в інтернеті свій вірш під назвою "Українським патріотам", в якому засудив дії Росії стосовно Криму і України. На поета написали донос "пильні" місцеві громадяни.

Бившева внесли до федерального списку екстремістів.

Прокуратура попросила для поета півроку виправних робіт і заборона на професійну діяльність. Сам Олександр Бившев вважає, що своїм віршем він "наступив на болючий мозоль" російської влади, проте від своїх позицій не відмовляється.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Читайте також: В Англії наклали арешт на рахунок медіахолдингу "Росія сьогодні"

"До суду запрошувалися 43 свідки, в основному це були мої колеги-вчителі. По суті звинувачення, тобто по моєму віршу, який було визнано екстремістським, мова практично не йшла. Обговорювалися мої політичні погляди, моя політична позиція, - розповів підсудний. - Оскільки мій вірш був написаний в основному українською мовою, суду навіть не залучив для дослідження носіїв української мови. Все зводилося до того, що у нас, у росіян, слова розуміються саме так".

У останньому слові в суді поет сказав, що на нього чинять тиск і він страждає від нападків.