Відповідь на питання "Чи є життя на Марсі?" дуже проста – є.

На Червоній планеті можуть жити метаногенні організми. Такий висновок зробили вчені, виходячи з того, що на Марсі є метан.

Метаногени – це земні археї. Їх особливістю є те, що вони, поглинаючи водень, виділяють метан. Вони поширені в болотах і в кишечнику жуйних ссавців і людини.

Експеримент довів, що археї не вмирають під впливом екстремальних умов, а навпаки, розмножуються. Дослідники відзначають їх більш високу репродуктивну функцію, ніж в звичайних умовах.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Нагадаємо, як повідомляв "Знай.ua", нюанси поведінки супутників на орбіті Марса і топографія цієї планети дозволяє говорити про те, що щільність верхніх шарів ґрунту набагато нижча ніж прийнято було вважати до цього. Ймовірно, зразки грунту, отримані марсоходами дали не репрезентативний результат.