У той час, як десятки волонтерів котрий місяць поспіль продовжують допомагати українським медзакладам із постачанням навіть першочергових засобів захисту, чиновники "Урядового кварталу" не відмовляються навіть від другорядних товарів і послуг. Якщо серед останніх замовлень Парламенту була помічена 95-мільйонна реконструкція адмінбудівлі та меблі для оновлення кабінетів високопосадовців, то серед закупівель Нацбанку – бандерольні стрічки, соцопитування та дикторська "озвучка" рекламних роликів. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Нацбанк - фото PaySpace Magazine
Нацбанк - фото PaySpace Magazine

Інкасаторські мішки, техпідтримка і маски обійдуться в 4 млн

До нещодавнього замовлення профільного Управління Верховної Ради партії нітрилових рукавичок по 100 грн за пару додалося і "антиковідне" замовлення НБУ – 128 тисяч медичних масок.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

А однією з найкосмічніших закупівель, опублікованих Національним банком України на офіційному сайті майданчика електронної системи публічних закупівель ProZorro, стали інкасаторські мішки.

Першочергова очікувана вартість, необхідна для придбання 39 тисяч мішків, сягала майже 1,3 млн грн.

Та, завдяки достатній кількості учасників, ціну вдалося знизити майже вдвічі, тож кінцева вартість склала 642 тис 720 грн – саме такі дані були опубліковані 24 грудня.

Майже стільки ж коштуватиме бандерольна стрічка – переможець і вартість були оприлюднені 24 грудня.

Остаточна сума, що піде на закупівлю 8900 стрічок, після проведення торгів не повторила рекордне падіння інкасаторських мішків і зупинилася на позначці у 630 тис грн.

В рази дорожчими виявилися послуги з технічної підтримки програмного забезпечення Service Desk (Omnitracker).

Слід відзначити, що навіть після проведення торгів кінцева сума не стала суттєво меншою – всього на 5 тис грн нижче позначеної в позиції "Очікувана". Таким чином, загальна сума техпідтримки склала 1 млн 927 тис 224 грн.

Ще близько 500 тис грн передбачено на послуги з опитування громадської думки.

Аукціон стартував сьогодні, 29 грудня о 13.17.

В процесі торгів вартість вдалося скинути до 348 тис грн. Проте, станом на 13.44, кінцеве рішення ще не було прийняте.

Список "другорядних" у нинішні часи замовлень, напевно, може очолити наступна позиція – "Професійний звукозапис диктора".

Даний "пакет" передбачає такі дії.

"Звукозапис дикторським голосом в професійній студії звукозапису рекламного ролика для телебачення і радіо, українською мовою. Об'єм тексту для 1 ролика - до 600 знаків, тривалість ролика - до 60 секунд. Загальна кількість роликів – 10. Звукозапис має відбуватися в професійній студії звукозапису, в спеціально облаштованому приміщенні з використанням сучасного високоякісного звукозаписуючого обладнання", - зазначено в інформації про предмет закупівлі.

Аукціон має відбутися 12 січня о 13.17.

Нацбанк - фото Електронні вісті
Нацбанк - фото Електронні вісті

На ліфти, реєстратори і ТВ – ще понад 350 тисяч

Інші послуги виявилися не дешевшими. 28 грудня було укладено договір на техобслуговування ліфтів на одному з харківських об'єктів Нацбанку – виставлена на ProZorro очікувана вартість перевалювала за 142 тис грн.

"Місце надання послуг: м. Харків, майдан Театральна, 1. Строк надання послуг: протягом 12 календарних місяців, починаючи з першого числа місяця, що наступить за місяцем підписання Договору уповноваженими особами Сторін", - зазначено у розділі "Інформація про предмет закупівлі".

ялинка Харкова, фото: Depo.Харків
ялинка Харкова, фото: Depo.Харків

Попри чималу кількість учасників цього лоту, кінцева вартість не стала значно нижчою і зупинилась на відмітці 131 тис 652 грн.

Ще майже 90 тисяч піде на послуги з технічного обслуговування та ремонту реєстраторів.

Варто додати, що із 2 наданих пропозицій була обрана не дешевша, а на 13 тис грн дорожча. Тож, кінцева сума послуг склала 87 тис 390 грн.

А от пакет телекомунікаційних послуг віртуальної приватної мережі для 7 столичних будівель НБУ обійдеться у понад 92 тис грн. Кінцеве рішення було прийняте 24 грудня.

Послуги надаватимуться у за наступними київськими адресами: вул. Інститутська, 9, корпус 2; проспект Науки, 7; вул. Пухівська, 5; вул. Пухівська, 7, корпус БФ-4; вул. Пухівська, 7А; вул. Пухівська, 9.

Апетити ж в ТВ-оснащенні у Національного банку виявилися дещо скромнішими, ніж у Верховної Ради – у той час, як представники Парламенту днями уклали договір на закупівлю 30 телевізорів, Нацбанк замовив всього 2. Загальною вартістю у 46 тис 192 грн.

Щоправда, на відміну від абсолютної більшості закупівель, джерелом фінансування у даному випадку став не держбюджет, а кошти Національного банку України.

Про інші закупівлі представників Урядового кварталу та подальший розвиток подій в країні читайте на порталі Знай.ua.

Раніше Знай.ua писав, що Верховна Рада встигла "затаритися" перед канікулами – на меблі і листівки підуть мільйони.

Також Знай.ua писав, що 2 млн з держбюджету "втече" на склоомивачі, талони і канцтовари – останні замовлення Донецької поліції.