Для родин з дітьми з вразливих категорій українська держава підготувала спеціальну програму єОздоровлення, яка надає можливість отримати безплатні путівки до дитячих таборів. Деталі цієї програми, а також покрокову інструкцію щодо її використання, читайте далі.

Програма єОздоровлення розроблена за принципом "гроші ходять за дитиною". Це означає, що батькам надаються бюджетні кошти на спеціальний рахунок у ПриватБанку, за які вони можуть придбати путівку до будь-якого табору, що бере участь у програмі.

Дитячий табір у Карпатах. Фото кадр з "Youtube"
Дитячий табір у Карпатах. Фото кадр з "Youtube"

Цього року виплати на одну дитину становлять 15 980 гривень. Вартість оздоровлення варіюється залежно від категорії та умов дитячого закладу оздоровлення та відпочинку.

Хто може скористатися програмою

Популярні новини зараз
Як мобілізовані "з вулиці" насправді воюють: одкровення з фронтових реалій Курців схватить удар не тільки по легенях: 1 жовтня сигарети злетять в ціні Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Отримати кошти на путівку можуть діти з таких категорій:

  • Діти з інвалідністю, які виховуються в малозабезпечених сім’ях.
  • Діти з багатодітних малозабезпечених сімей.

Важливо зазначити, що участь у програмі можуть взяти лише ті діти, які не отримували путівки до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку коштом державного або місцевого бюджету в поточному році.

Як скористатися програмою: покрокова інструкція

  1. Батьки отримують сповіщення в додатку "Дія", в застосунку "ПриватБанку" або від працівників соціального захисту про можливість взяти участь у програмі. Також можна самостійно перевірити право на участь за відповідним посиланням.
  2. Після підтвердження права на участь у програмі, батькам потрібно відкрити картку зі спеціальним режимом використання у відділенні ПриватБанку. На цю картку буде зараховано 15 980 гривень на одну дитину. Кошти будуть одразу нараховані за всіх дітей у сім’ї віком від 7 до 18 років, які мають право скористатися програмою.
  3. Маючи на руках кошти, батьки можуть обрати літній табір зі списку тих, що беруть участь у програмі єОздоровлення. Забронювати путівку можна, звернувшись безпосередньо до керівника обраного закладу. Ознайомитися з переліком закладів можна за відповідним посиланням.
  4. Після прибуття дитини до оздоровчого закладу, батькам необхідно розрахуватися за путівку карткою, на яку були зараховані бюджетні кошти в межах програми єОздоровлення.

Нагадаємо, Чи витримають школярі спеку: МОН вводить жорсткі заходи

Раніше ми розповідали, що Українські вчителі б'ють на сполох: нова реальність дітей заскочила зненацька

Також, Вчителям оновили правила відпочинку: що треба знати про відпустки