Жінка хотіла зареєструвати місце проживання своїх двох дітей. Але в ЦНАП їй відмовили, бо для цього потрібна згода батька, який перебуває у полоні та не може її надати. Про це йдеться в рішенні Центрального районного суду Миколаєва, опублікованому 19 червня 2024 року.

Її чоловік був мобілізований і служив у війську. Під час оборони Маріуполя він потрапив у полон, що підтверджується повідомленням для сім'ї. Через це він не може надати згоду на реєстрацію місця проживання дітей.

ЦНАП - фото з Фейсбук
ЦНАП - фото з Фейсбук

У ЦНАП Миколаєва відмовили дружині в реєстрації дітей без його згоди. "Відповідачем у справі визначено Центр надання адміністративних послуг Центрального району. Але, відповідно до рішення Миколаївської міської ради від 22.12.2016 року, було створено департамент з надання адміністративних послуг Миколаївської міської ради.

Управлінням Державної міграційної служби України в Миколаївській області було повідомлено листом від 09.06.2023 року, що у разі відсутності згоди одного з батьків на реєстрацію місця проживання дитини це питання можна вирішити через орган опіки та піклування або через суд.

Будинок правосуддя, скріншот: YouTube
Будинок правосуддя, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Українцям пообіцяли велику індексацію пенсій: на скільки виростуть виплати Водіям дали всього 10 днів: як уникнути неочікуваних штрафів Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем
Показати ще

Тому назву відповідача у справі визначено неправильно, і департамент не є належним відповідачем," - заявили в департаменті з надання адміністративних послуг Миколаївської міської ради.

Позов жінки задовольнили. Суд дозволив реєструвати місце проживання дітей за адресою, де зареєстрована їх мати, без згоди батька.

діти, канікули
діти, канікули

Суд зазначив, що невизначеність реєстрації місця проживання дітей за місцем проживання матері та бабусі суперечить інтересам дітей і обмежує їх права на свободу пересування, вибір місця проживання, освіту, охорону здоров'я та соціальний захист.

Оскільки батько перебуває у полоні і не може надати згоди, суд вирішив, що позов жінки доведений і його потрібно задовольнити.

Нагадаємо, чи є шанс втратити спадщину, якщо не сплатили борги: адвокат розвіяв хвилювання

Раніше ми писали про те, що розлучення багатодітного батька: що буде з правом на відстрочку

Вам буде цікаво дізнатися мобілізований порізав руки у ТЦК: у цьому звинувачує воєнкомів