Останнім часом багато українців цікавляться, чи перевіряють прикордонники оновлені дані військовозобов'язаних жінок при виїзді за кордон. Андрій Демченко, представник Державної прикордонної служби України, роз'яснив цю ситуацію під час телемарафону.

Демченко запевнив, що жінки можуть спокійно перетинати кордон – прикордонники не будуть перевіряти оновлення їхніх даних. Ця новина стала важливою для багатьох, оскільки останнім часом виникло багато питань щодо обліку і перетину кордону.

Прикордонники, Уніан
Прикордонники, Уніан

Водночас, ДПСУ нагадує, що чоловіки віком від 18 до 60 років, які мають право виїхати за кордон, повинні мати при собі військовий квиток. Це правило не стосується жінок та молоді – вони можуть вільно перетинати кордон без додаткових перевірок.

Щодо можливих змін або обмежень, Демченко пояснив, що Державна прикордонна служба обов'язково повідомить про них заздалегідь. Тому, якщо з'являться нові правила, ви дізнаєтесь про це першими.

Популярні новини зараз
"Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони Курців схватить удар не тільки по легенях: 1 жовтня сигарети злетять в ціні З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу
Показати ще

На запитання щодо можливих перевірок оновлення даних жінок у Тимчасових контрольних пунктах, Демченко підтвердив, що такі перевірки не проводяться. Якщо в майбутньому з'являться обмеження, Державна прикордонна служба обов'язково повідомить про це.. Це означає, що зараз жінки можуть планувати свої подорожі без зайвих хвилювань.

Нагадаємо, Юрист розповів, хто може уникнути штрафу від ТЦК за неоновлення даних: виняток із правил

Раніше ми розповідали, що Мобілізувати можуть до 25 років: кому починати збирати речі

Також, Документи в порядку, але на кордоні можуть виникнути проблеми навіть у жінок: звернення до українців