Українців просять змінити свої звички та перенести споживання електроенергії на денні години, з 11:00 до 15:00.

Голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький пояснює, що це пов'язано з максимальною ефективністю роботи сонячних електростанцій.

Сонячні електростанції виробляють найбільше енергії саме в цей період. "В цей час найбільша сонячна активність і комфортна температура для роботи сонячних станцій. І будь ласка, звикайте до ощадливого енергоспоживання, особливо зранку і ввечері. Ця звичка всім нам знадобиться восени і взимку," – зазначає Кудрицький.

Сонячні панелі / фото: скріншот Youtube
Сонячні панелі / фото: скріншот Youtube

Перенесення споживання електроенергії на денні години допоможе збалансувати навантаження на енергосистему та знизити ризик відключень. Після зниження спеки на 10 градусів та завершення планових ремонтів на додаткових енергоблоках, ситуація з відключеннями стала стабільнішою. Проте, енергетики продовжують працювати над ремонтом пошкоджених об'єктів та підготовкою енергосистеми до зими.

Популярні новини зараз
Як мобілізовані "з вулиці" насправді воюють: одкровення з фронтових реалій Покарають навіть тих, хто має бронь або відстрочку: через яку помилку можна стати ухилянтом і отримати штраф З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне До 500 грн зарахується на картку: ПриватБанк порадував клієнтів
Показати ще

Кудрицький також повідомив, що енергетики активно займаються ремонтом пошкоджених об'єктів та укріпленням захисту інфраструктури. Останні атаки дронів показали, що захисні заходи працюють ефективно, але підготовка до зимового періоду триває.

Отже, зміна звичок споживання електроенергії може значно допомогти енергетичній системі України. Використання електрики в денні години, коли сонячні станції працюють на повну потужність, зменшить навантаження на мережу та підвищить її стабільність

Нагадаємо, Нове подорожчання не за горами? Водоканали скаржаться на штучно занижені тарифи

Раніше ми розповідали. що Пенсіонери "вибили" скасування підвищення тарифів на світло: вирішують у найвищих кабінетах

Також, Українцям доступні нові "розумні лічильники": допомагають заощадити на електроенергії