Багато хто недолюблює редьку через специфічний смак, проте користь від цього продукту затьмарює будь-які недоліки.

У редьці міститься фосфор, магній, йод і кальцій. І цих мінералів у ній набагато більше, ніж у будь-якому іншому овочі.

Крім того, цей продукт багатий на вітаміни групи B, пантотенову кислоту і каротин. Завдяки вітамінному складу, редька є антибактеріальним овочем. Вона ефективно бореться із вірусами та бактеріями в організмі.

Гіркий смак редьці забезпечують гірчичні масла. Потрапляючи в організм людини, вони сприяють слиновиділенню і покращують роботу шлунково-кишкового тракту.

А ще редька - жовчогінний продукт. Її варто додати в раціон людям із проблемами печінки і нирок.

Популярні новини зараз
ТЦК масово мобілізують пенсіонерів у жовтні: кому варто готуватись Відмінити військову підготовку для студентів: експертка запевнила, що виші не готові Енергетичний колапс: експерт закликав готуватися, щоб пережити зиму Пенсіонерів масово штрафують: можуть забрати половину пенсії
Показати ще

Редька незамінна для тих, хто хоче схуднути. Вона сприяє нормалізації рівня холестерину і багата на клітковину.

Редьку краще додавати у салати та інші страви. Так її гіркий смак буде менш помітним. Однак захоплюватися цим овочем не варто.

Продукт протипоказаний людям із виразкою шлунка, гастритом і серцевими захворюваннями. Крім того, після її вживання можуть виникнути газоутворення у шлунково-кишковому тракті, інформує портал 4mama.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", вчені розповіли, звідки береться осіння застуда.