Група дослідників Валентійського університету провела експеримент, вивчаючи залишки кавової гущі, яка залишається після приготування гарячого напою.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВиявилось, що кавова гуща буквально кишить різноманітними мікроорганізмами, які дуже шкідливі для організму людини. Вчені виявили також, що шкідливі бактерії розмножуються в гущі набагато швидше, оскільки цьому сприяє їх перебування в теплі. Виявилось, що бактерії здатні виробити стійкий імунітет до дуже високої температури і не гинуть навіть при 96 ˚С.
Читати також: Які товари стануть більш дешевими в 2016 і чому - експерт
У дослідженні були використані практично всі відомі у світі професійні кавоварки, приміром Nespresso виключення не становила. В кавоварках цього бренду вчені також знайшли бактерії.
Дослідники заявили, що знайшли порядку 36-ти різних видів бактерій, які однаково шкідливі для людини, оскільки вони здатні викликати бактерицидні розлади в шлунку та навіть спровокувати розвиток менінгіту.
Вчені також наголосили, що бактерії скупчуються не лише в залишках кави, але й на стінках кавоварок.
Дослідники порадили споживачам приділяти велику увагу дезінфекції кавоварок.