Група дослідників Валентійського університету провела експеримент, вивчаючи залишки кавової гущі, яка залишається після приготування гарячого напою.

Виявилось, що кавова гуща буквально кишить різноманітними мікроорганізмами, які дуже шкідливі для організму людини. Вчені виявили також, що шкідливі бактерії розмножуються в гущі набагато швидше, оскільки цьому сприяє їх перебування в теплі. Виявилось, що бактерії здатні виробити стійкий імунітет до дуже високої температури і не гинуть навіть при 96 ˚С.

Читати також: Які товари стануть більш дешевими в 2016 і чому - експерт

У дослідженні були використані практично всі відомі у світі професійні кавоварки, приміром Nespresso виключення не становила. В кавоварках цього бренду вчені також знайшли бактерії.

Дослідники заявили, що знайшли порядку 36-ти різних видів бактерій, які однаково шкідливі для людини, оскільки вони здатні викликати бактерицидні розлади в шлунку та навіть спровокувати розвиток менінгіту.

Популярні новини зараз
Не тільки індексація: пенсіонерам готують нове підвищення виплат ПриватБанк бере плату за те, що раніше було безкоштовним В Україні з 1 січня запровадять нові правила розрахунків карткою Пенсії зростуть? Ось які доплати отримають українці 60+ вже з січня 2026
Показати ще

Вчені також наголосили, що бактерії скупчуються не лише в залишках кави, але й на стінках кавоварок.

Дослідники порадили споживачам приділяти велику увагу дезінфекції кавоварок.