Група дослідників Валентійського університету провела експеримент, вивчаючи залишки кавової гущі, яка залишається після приготування гарячого напою.

Виявилось, що кавова гуща буквально кишить різноманітними мікроорганізмами, які дуже шкідливі для організму людини. Вчені виявили також, що шкідливі бактерії розмножуються в гущі набагато швидше, оскільки цьому сприяє їх перебування в теплі. Виявилось, що бактерії здатні виробити стійкий імунітет до дуже високої температури і не гинуть навіть при 96 ˚С.

Читати також: Які товари стануть більш дешевими в 2016 і чому - експерт

У дослідженні були використані практично всі відомі у світі професійні кавоварки, приміром Nespresso виключення не становила. В кавоварках цього бренду вчені також знайшли бактерії.

Дослідники заявили, що знайшли порядку 36-ти різних видів бактерій, які однаково шкідливі для людини, оскільки вони здатні викликати бактерицидні розлади в шлунку та навіть спровокувати розвиток менінгіту.

Популярні новини зараз
Гороскоп на сьогодні, 7 червня: спокуси тельців, сварки терезів і плани водоліїв Клієнти на межі бунту: ПриватБанк стягує комісію за відсутність операцій по карті Пенсіонерам, сім'ям з дітьми та людям з інвалідністю виплатять по 10 800 гривень: як отримати ПриватБанк виплатить 5000 гривень: як отримати гроші на картку
Показати ще

Вчені також наголосили, що бактерії скупчуються не лише в залишках кави, але й на стінках кавоварок.

Дослідники порадили споживачам приділяти велику увагу дезінфекції кавоварок.