Вчені виявили, що якщо перед помолом кавові зерна гарно заморозити, смакові якості значно поліпшаться. Чим нижча температура - тим смачнішими буде ваш ранковий напій.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися"Обсмажені кавові зерна містять тисячі ароматичним хімічних сполук, і на те, як добре ми відчуємо їх смак і аромат у своїй чашці, впливає екстракція", - цитує вчених видання healthinfo.ua.
За їхньою інформацією, екстракція відбувається під час варіння кави у турці. У такому випадку на смак впливає температура, склад води на хімічному рівні та площа поверхні кавової гущі.
Читайте також: 10 фактів про каву, про які багато хто не знає
Англійські вчені під час експерименту заморожували зерна прирізних температурах, стартуючи від -196 ° C. Виявилось, що при нижчій температурі, кава утворювала дрібніші однорідні частинки при перемелюванні.
Сумарна площа поверхні кавової гущі таким чином збільшується, так само, як і екстракція. Кава стає ароматнішою та вимагає менше часу для заварювання.
У результатів дослідів є ще один корисний момент: дегустатори кав зможуть краще відчути смакові ноти напоїв. Ну а ті, хто зранку сильно спізнюється на роботу, втратить на заварювання улюбленого напою значно менше часу.