Вчора в американському виданні The New York Times опублікували статтю про київську піцерію "Pizza Veterano". Її в грудні 2015 року відкрити ветерани АТО.

З матеріалом можна ознайомитися на сайті видання.

"Бородатий чоловік з татуюваннями готує піцу разом зі своїми братами по зброї. На кухні вони крутять піци, посипають їх перцем і ставлять у гарячу піч. Ветерани готують в українському стилі, використовуючи місцеве м'ясо, сало і салямі. До піцци також додають гриби і цибулю", - пише видання.

Засновник піцерії Леонід Остальцев розповідає, що ветеранам АТО дуже важко знайти роботу, особливо в Києві. Відомо, що з 50 тисяч демобілізованих 18 тисяч - кияни.

"Це люди, які пройшли війну, вони вміють вбивати. Вони виявилися поза суспільством. Ветерани відчувають біль і відчай, але треба щось робити", - розповідає Леонід.

Популярні новини зараз
Гороскоп на сьогодні, 19 червня: день може стати поворотним – несподівані виклики та конфлікти Кому не дадуть нову соцдопомогу з липня: перелік обмежень, про які варто знати вже зараз Хотіли допомогти, але опиняться в армії: ТЦК наказали мобілізувати всіх добровольців із груп ППО Викликають на "підмогу" навіть СБУ: в Україні посилили мобілізацію – забирають усіх
Показати ще

Спочатку він планував відкрити піцерію з двома кухарями, але через місяць тут працює вже 6 піццайоло. За день вони роблять 150 піц. За місяць українці "підвісили" страв для військового госпіталю на $ 3500.

Читайте також: Відкрилося безкоштовне кафе для бійців АТО (фото)

"Це суттєва сума для українців зараз", - зазначає видання.

Раніше схожу ідею запропонували італійські солдати, які служили в Лівані. Вони вважають, що таким чином можна зменшити безробіття.

"Це дуже важливо працювати разом. У таких умовах зароджується довіра", - стверджує лейтенант Якопо Євангелисти.