Вчора в американському виданні The New York Times опублікували статтю про київську піцерію "Pizza Veterano". Її в грудні 2015 року відкрити ветерани АТО.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЗ матеріалом можна ознайомитися на сайті видання.
"Бородатий чоловік з татуюваннями готує піцу разом зі своїми братами по зброї. На кухні вони крутять піци, посипають їх перцем і ставлять у гарячу піч. Ветерани готують в українському стилі, використовуючи місцеве м'ясо, сало і салямі. До піцци також додають гриби і цибулю", - пише видання.
Засновник піцерії Леонід Остальцев розповідає, що ветеранам АТО дуже важко знайти роботу, особливо в Києві. Відомо, що з 50 тисяч демобілізованих 18 тисяч - кияни.
"Це люди, які пройшли війну, вони вміють вбивати. Вони виявилися поза суспільством. Ветерани відчувають біль і відчай, але треба щось робити", - розповідає Леонід.
Спочатку він планував відкрити піцерію з двома кухарями, але через місяць тут працює вже 6 піццайоло. За день вони роблять 150 піц. За місяць українці "підвісили" страв для військового госпіталю на $ 3500.
Читайте також: Відкрилося безкоштовне кафе для бійців АТО (фото)
"Це суттєва сума для українців зараз", - зазначає видання.
Раніше схожу ідею запропонували італійські солдати, які служили в Лівані. Вони вважають, що таким чином можна зменшити безробіття.
"Це дуже важливо працювати разом. У таких умовах зароджується довіра", - стверджує лейтенант Якопо Євангелисти.