Звичка українських жінок, які працюють, готувати на вихідних їжу для всієї родини мінімум на три дні наперед, виявляється, нічого корисного в результаті не дає. Страви, які простоять кілька годин, а то й кілька днів, можуть завдати шкоди організму. У першу чергу постраждає кишково-шлунковий тракт.

До такого висновку прийшли американські вчені, пише "Телеграф".

Дослідники зі США проаналізували, чим свіжа їжа відрізняються від їжі, яка простояла кілька годин чи кілька днів після приготування, і який вплив на здоров'я людини вона має.

Під час експерименту виявилося, що у несвіжій їжі відсутні корисні речовини і навіть калорії. Вона просто забиває шлунок людини і не приносить ніякої користі.

Читайте також:. Вчені дослідили користь і шкоду сольової дієти

Раніше вже медики та спеціалісти з правильного харчування говорили, що споживати їжу, приготовану кілька годин тому, немає сенсу, оскільки всі її корисні властивості втрачаються через різні види обробки.