Британські вчені встановили взаємозв'язок між порушеннями в мікрофлорі кишечника і підвищенням рівня шкідливих жирів в організмі людини.

Як повідомляє видання Reuters, люди з великою кількістю мікроорганізмів в кишечнику в меншій мірі піддаються ризику ожиріння. У дослідженні взяли участь 1313 близнюків. Вчені зробили аналіз ДНК бактерій, виділених з відходів людської життєдіяльності, і порівняли з різноманітними показниками ожиріння.

Збіднена мікрофлора пов'язана з утворенням вісцерального жиру, який, в свою чергу, накопичується навколо кишечника, підшлункової залози і печінки, що призводить до серцево-судинних захворювань і діабету.

Портал "Знай.ua" розповідав проте, що вчені називають ожиріння заразною хворобою.