Протягом двох останніх років українці більш серйозно підходили по покупок – аналізували їх та змінювали щоденне меню заради економії.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПро це у Facebook написав директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.
За його словами, основою щоденного меню для українців є картопля.
"Крупи й картопля завжди були основою нашого раціону. Як зазначають виробники, з подорожчанням популярної гречки ми переходили на рис, який зараз коштує 16 грн / кг. Ті, кому рис також не по кишені, більше купують макаронів вітчизняного виробництва, які коштують у середньому 9,30 грн / кг. Популярні перловка, кукурудзяна, пшоняна і ячна крупа. Основою щоденного меню для українців є картопля. кілограм коштує в середньому 4,60 грн", – написав він.
Крім того, значно менше почали купувати білого хліба, і частіше брати чорний, а телятину й свинину частіше замінюють курятиною.
"Ті, кому це не по кишені, отримують білки з яєць", – додав експерт.
Прогнозується, що тенденції не зміняться до кінця року і в 2017-му. Роздрібний товарообіг в 2014-му впав на 8,6 %, а торік скоротився на 24 %.
"Його зростання в першому кварталі 2016 року на 3 % поки компенсувало нам тільки десяту частину наших втрат", – підсумував Дорошенко.
Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" розповів про способи заощадити на покупках при низьких доходах.