З нагоди великого церковного свята Великодня Міністерство розвитку і торгівлі створило своєрідний "індекс паски". За рік собівартість цієї страви зросла на третину.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяУ відомстві підрахували, що вартість більшості інгредієнтів для паски зазнала значних змін. Цього року українцям потрібно витратити 22,04 гривні для випікання домашньої паски. Це на 33,9% більше, ніж у 2015 році.
Більш за все на вартість святкової страви вплинули дріжджі. Вони подорожчали на 181,6% і тепер коштують 4,90 грн. Також б'ють по кишені сіль та родзинки. Вартість цих продуктів збільшилась на 40,4% та 41,7% відповідно.
Однак існують продукти, які подешевшали, і саме вони не дали пасці ще більше зрости у ціні. Яйця стали дешевшими на 19,8%, а борошно на 22,4%. Слід зазначити, що цукрова пудра коштує стільки ж, скільки і рік тому.
Читайте також: Ляшко задобрив чорнобильців пасочкою
У міністерстві також зазначили, що "Індекс паски" не є офіційним макроекономічним показником та він не відображає інфляцію чи індекс споживчих цін. Однак у Мінекономрозвитку запевняють, що індекс споживчих цін становитиме 113,5% наприкінці 2016 року.