У мережі з'явилася інформація про те, що 12 вересня в Київський госпіталь доставили важкопоранених військових.

Про це стало відомо з повідомлення волонтерки Наталії Юсупової, яке вона розмістила на своїй сторінці в Facebook.

пост

Як розповіла Наталія:

По Києву знову пронеслася низка швидких, прибув новий борт з пораненими воїнами..Війна триває і поки немає цьому кінця ... В госпіталі лежать воїни без обох ніг, з різними кульовими і осколковими пораненнями ...

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

бійці

бійці

бійці

Крім того, волонтерка закликала українців до допомоги і підтримки:

Потреби на сьогодні, головне, це як завжди здача крові, всіх груп. На території Госпіталю є центр крові, адреса Госпітальна 18, метро Печерськ, з 9-12, понеділок-четвер. Продукти, тільки найнеобхідніше, це соки, вода, йогурти, кава, чай, ковбаса, сир, печиво, цукор, фрукти і овочі

бійці

чеки

Крім цього, Юсупова остерігає небайдужих українців:

Основні ліки є в госпіталі, тому я прошу всіх бути уважними, дуже часто люди збирають гроші на всілякі медичні препарати, будь-ласка, перевіряйте інформацію, так як госпіталь дає бійцям повноцінне лікування. Буває, що терміново потрібні якісь важливі ліки, тоді ми їх купуємо, але не кожного дня

До слова, з метою посилити захист в Азовському морі в Бердянському морському торговельному порту спустили на воду перший бронекатер "Лубни" (проект "Гюрза-М") Військово-морських сил Збройних сил України в даному морі.

Така інформація надійшла від заступника міністра інфраструктури Юрія Лавренюка на його сторінці у фейсбуці.

бронекатер

"Вчора, виконуючи указ Президента України.., з метою посилення військової присутності ВМС України в акваторії Азовського моря та запобігання незаконних зупинок судів з боку країни-агресора, що прямують в Маріупольський, Бердянський торгові морпорти, у Бердянському МТП спустили на воду перший бронекатер ВМСУ в Азовському морі "Лубни" (проект "Гюрза-М"). Вже скоро він буде не один", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Україна готова віддати Азовське море, але тільки не Путіну. Українська сторона зробила пропозицію Євросоюзу, яка полягає в тому, щоб змінити статус Азовського моря.

Так, влада країни хоче визнати дане море "міжнародним простором". Таким чином, іноземні судна туди могли б потрапити. Так Україна планує заручитися підтримкою партнерів по альянсу безпеки і ЄС, щоб зупинити провокації близько морських кордонів.

Нагадаємо, у понеділок, 10 вересня, у зоні бойових дій на Донбасі помер волонтер, батько, він же санітар, 59 окремої мотопіхотної бригади Валентин Бєлінський.

Як повідомляв Znaj.ua, генеральний штаб зайнявся посиленням угруповання Збройних сил на Азовському напрямку, включаючи Сухопутні війська.

Також Znaj.ua писав про те, що в неділю, 9 вересня, в Києві затримали злочинну групу з двох військовослужбовців однієї з частин ЗСУ та одного цивільної особи за збут наркотиків.