У Тернопільській області в селі Іване-Пусте сталася дуже страшна історія. Медики зафіксували в поселенні масове отруєння.

За повідомленнями місцевих ЗМІ, стало відомо, що місцеві жителі скаржаться на нудоту і запаморочення. Зі слів постраждалих стало ясно, що вони відчули дискомфорт відразу після того, як у їхньому селі літак окропив поле.

"250 жителів села Іване-Пусте Борщівського району звернулися до сільської амбулаторію з симптомами отруєння. 80 з них - діти", - повідомив лікар сімейної медицини амбулаторії села Іване-Пусте Володимир Буляк.

Поля почали окропляти ще у вівторок, 18 вересня. Відразу після цього у всіх селян різко погіршилося самопочуття.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

За станом на 20 вересня в селі вже працюють фахівці з обласного лабораторного центру і Держспоживслужби.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що смертельний недуг підкосив мешканців ще однієї області. На Донеччині жертвами ботулізму стали троє людей - двоє дорослих і одна дитина. Про це повідомили у вівторок, 18 вересня, представники департаменту охорони здоров'я Донецької облдержадміністрації (ОДА).

"У Донецькій області зареєстровано ще три випадки ботулізму: двоє дорослих, одна дитина. Обидва дорослих знаходяться у реанімаційних відділеннях, сироватки введений, стан важкий", - йдеться в інформації.

Варто нагадати, що в дитячих садочках Києва під час перевірки їдалень виявили зіпсоване м'ясо. Про це повідомила прес-служба Головного управління Держспоживслужби столиці.

Співробітники відомства негайно виїхали на збір інформації у 10 дошкільних закладів Святошинського району. При проведенні заходу у двох садочках було виявлено неякісне м'ясо, яке було повернуто постачальнику.

Нагадаємо, батьки в розпачі: у працівниці дитсадка знайшли смертельну інфекцію.

Як повідомляв Знай.uа в Україні смертельна епідемія атакувала найбеззахисних — сиріт.

Знай.uа писав, у київських дитсадках дітей годують гниллю.