В суботу, 29 вересня, стало відомо про черговий інцидент у окупованому Донецьку. Після закінчення з'їзду так званої Компартії "ДНР" у офісі комуністів спрацював вибуховий пристрій.

Про це повідомляє телеграм-канал військкора Семена Пегова "War Gonzo".

"У результаті вибуху в Донецьку є декілька поранених, їх доставили до лікарні ... Вибух стався, коли делегати почали виходити. Засідання вже закінчилося. Рвонув вибуховий пакет, що стояв в кутку у коридорі", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

За попередньою інформацією постраждало 3 людини, найважче осколками поранена секретар Ірина Якіна. Серед постраждалих виявився також кандидат на пост глави ДНР екс-міністр оборони Ігор Хакімзянов.

На місці події працюють правоохоронні органи.

Нагадаємо, днями у мережі з'явилися фото, на яких відображено буквально останні секунди життя ватажка бойовиків "ДНР" Олександра Захарченка.

Олександр Захарченко
Олександр Захарченко

Скріншоти з відповідного відео були опубліковані російськими ЗМІ.

На знімках видно, як ватажок так званої ДНР Олександр Захарченко заходить до кафе "Сепаратист", де через секунду стався вибух.

"Олександр Захарченко заходить в кафе" Сепаратист" у центрі Донецька. Рівно за секунду у нього над головою спрацює вибуховий пристрій в півтора кілограма тротилу. Повністю відео трагічної загибелі Олександра Захарченко дивіться в репортажі Олександра Рогаткіна на телеканалі "Росія 1" у неділю, 30 вересня, о 20:00", - передають видання.

У повідомленні також анонсовано, що незабаром на сайті буде опублікована повна версія відео.


Як повідомляв раніше Знай.ua, Захар Прилепін, зробив по Донбасу гучну заяву. Терорист висловив сумніви в реінтеграції ОРДЛО.

Захар Прилєпін

Прилепін врозказав, що Донбас вже ніколи не буде в складі України. Вся економіка окупованих територій і всі люди працюють на Росію. Все до цього було заздалегідь сплановано і підготовлено. Не може бути й мови про повернення Донбасу під керування української влади.

"На даний момент такий варіант не розглядається. Він просто неможливий. Росія забагато вклала в цей різноманітних ресурсів. Навіщо їх чотири роки було вкладати? Щоб потім реінтегруватися? Це безглуздо. Вся економіка Донбасу вже заточена на Росію. Та й занадто багато змістовних економічних речей у бік України були обрубані", - упевнений росіянин.


Також Знай.ua писав про те, що у п'ятницю, 21 вересня, в окупованому Донецьку прогримів потужний вибух.