У мережі були опубліковані імена загиблих і пораненого підлітка через вибух під окупованою Горлівкою. Таку інформацію надала організація "Східна правозахисна група" у своєму профілі у Facebook.

Як зазначають в організації, травми отримав 10-річний підліток Дмитро Кожух. На даний момент він госпіталізований в хірургічне відділення з осколковими пораненнями м'яких тканин усього тіла.

У числі загиблих: Кирило Коробок (7-й клас), Андрій Максименко (13 років), Віталій Бербинов (8-й клас).

Вибух прогримів 30 вересня у лісосмузі в Горлівці на Донбасі. Загиблі діти були в самому епіцентрі на момент події. Наголошується, що вибух стався близько нульового блокпоста.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

На даний момент стало відомо, що вибухнув штатний боєприпас типу МОН.

О ПОГИБШИХ СЕГОДНЯ ДЕТЯХ БЛИЗ ГОРЛОВКИ По информации руководителя мониторингового направления нашей организации Веры...

Geplaatst door Восточная Правозащитная Группа op Zondag 30 september 2018

Також раніше трапився ще один інцидент на території, окупованій терористами. У Макіївці 26 вересня 39 осіб, серед яких 2 дитини, потрапили в реанімацію через потужне отруєння. Пізніше число постраждалих стало зростати. З'ясувалося, що отруїлися люди водою з-під крана, яка проходила дезінфекцію.

Як з'ясувалося пізніше, хлор, який використовувався Макіївською фільтрувальною станцією, постачали з Росії замість гуманітарної допомоги, яку надали Донбасу з Швейцарії. Проте зарубіжний хлор не застосовувався, а замість нього в труби засипали хиімзасіб російського виробництва.

Експерти відзначили, що причиною забруднення води можна вважати неправильну процедуру очищення води або потрапляння в систему водопостачання небезпечних речовин, включаючи хімікати.

В ОБСЄ був відправлений запит для з'ясування деталей того, що сталося. За підсумком кількість жертв отруєння зросла до 100 осіб, однак окупанти і їх "ЗМІ" приховують реальну кількість постраждалих.

Нагадаємо, раніше також стало відомо, що "міністр оборони ДНР" підірвав сам себе.

Також Знай.UA писав, що на київському залізничному вокзалі відбулася термінова евакуація людей.

Крім цього, Знай.UA розповідав, що в мережу потрапили епічні фото загибелі Захарченка від вибуху.