У понеділок, 5 листопада, стало відомо, що в Україну зі Швейцарії екстрадовано громадянина, якого раніше розшукували за шахрайство в особливо великих розмірах. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури.

"Завершено процедуру екстрадиції зі Швейцарської Конфедерації в Україну громадянина, який розшукувався за скоєння шахрайства в особливо великих розмірах, що спричинило матеріальний збиток на загальну суму 799,3 млн гривень", - розповіли в Генпрокуратурі.

Наголошується, що Федеральний Департамент юстиції і поліції Швейцарської Конфедерації в жовтні 2018 прийняв рішення видати зазначену особу Україні.

"5 листопада 2018 громадянин прийнятий українськими правоохоронцями і переданий органу досудового розслідування. Зараз у кримінальному провадженні проводяться невідкладні слідчі дії", - додали в українській прокуратурі.

Популярні новини зараз
Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Зміни у військовому обліку: українським чоловікам видадуть новий документ Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею
Показати ще

Раніше повідомлялося, що з українського державного банку зникли 20 мільйонів доларів, а стоїть за цим депутат Верховної Ради. Який - невідомо. Цим питанням зараз займається Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Відомо, що виконавцями в схемі шахрая були його бізнес-партнери і родичі. Всі вони користувалися службовим становищем, щоб спокійно підробляти документи і використовувати їх при співпраці з банківськими чиновниками, які теж не гребували перевищити службові повноваження.

Нагадаємо, що за останнім часом в Україні стало більше злочинних схем з автомобілями-двійниками. Така можливість обману з'явилася у шахраїв через відсутність відкритих баз даних із VIN-кодом машин.

Як повідомляв портал Знай.uа, розлючені харків'яни спіймали злодія, якого випустила з райвідділу місцева поліція, прив'язали до дерева скотчем і доклали відповідну табличку.

Також портал Знай.uа писав, що з кожним разом все більше і більше українських громадян, які приїхали на заробітки в країни Європейського Союзу, стають жертвами торгівлі людьми. Нещодавно журналісти розповіли про бригаду будівельників з України, які потрапили на гачок шахраїв.