Україна, починаючи з цього року, буде відзначати ще одне свято, а саме – День зовнішньої розвідки України. Про це йдеться у прес-службі Президента України, відповідний указ наш гарант Петро Порошенко підписав у четвер, 22 листопада.

День зовнішньої розвідки покликаний відродити національну розвідувальної ідентичності і для того, щоб в Україні з'явилися нові традиції вшанування вітчизняних розвідників і їх перемог. Так, указом №381/2018 постановлено, що свято Україна відзначатиме 24 січня.

Порошенко зазначив у тексті документа значний внесок співробітників розвідувальних органів України у забезпечення захисту національних інтересів України від зовнішніх загроз, а також життя, здоров'я громадян та об'єктів державної власності за межами країни, зміцнення обороноздатності держави.

Як раніше повідомляв "Знай.uа" у Києві відкрили зал пам'яті захисників України.

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

На території Міністерства оборони у Києві відбулася урочиста церемонія відкриття Залу пам'яті защитников Украины.

Про це повідомляють ЗМІ.

Зараз вже відомо, що цей коплекс був побудований в пам'ять про загиблих військовослужбовців ВСУ, які поклали своє життя.

Крім того відомо, що в церемонії відкриття взяли участь вищі посадові особи держави, серед яких президент Петро Порошенко, прем'єр-міністр Володимир Гройсма, міністр оборони Степан Полторак і глава СБУ Василь Грицак.

Раніше ми писали про День Гідності і Свободи – болюче і патріотичное національне свято. Ви можете прочитати його історію в нашому недавньому матеріалі.

У середу, 21 листопада, українці відзначають День гідності і свободи, який приурочений до роковин Помаранчевої революції 2004 року і Революції Гідності 2013 року.

Як повідомляв "Знай.иа" День захисника у столиці відзначать під особливим контролем.

Також Знай.иа" писав, про привітання з Днем захисника України в прозі.

Раніше ми писали, що у Верховній Раді України зібралися переносити День Незалежності – як ніби їм там, під куполом, більше нічим зайнятися.

У Верховну Раду внесли законопроект, в якому пропонується перенести День Незалежності на 22 січня.

Про це повідомляють ЗМІ.

Зараз вже відомо, що автори законопроекту зазначають, що перенесення Дня Незалежності 24 серпня на 22 січня стало б відновленням історичної справедливості.

Крім того, наголошується, що в самій пояснювальній записці йдеться, що перенесення святкування необхідне для повернення правонаступництва сучасної незалежної України від Української Народної Республіки.