Всім давно відомо, що зимова погода завжди вносить свої корективи у дорожній рух, і це стосується не тільки міст з їх щільним потоком автомобілів, але й сільської місцевості. Тим не менш, незважаючи на всі попередження, незнищенна людська зневага до правил, написаними як підсумок багаторічного і, найчастіше, гіркого досвіду, досі призводить деяких самовпевнених водіїв до сумних наслідків.

Сьогодні, 1 грудня, приблизно о 11:30, біля села Малинівка Харківської області пасажирський потяг сполученням Лисичанськ-Ужгород на повній швидкості врізався у вантажівку, що перевозила книги, і яка намагалася, за повідомленнями очевидців, проскочити рейки, незважаючи на явну небезпеку такого маневру.

Чи то ожеледь тому виною, чи то водій, судячи по вмісту вантажівки, відчував нестерпний просвітницький свербіж і поспішав доставити знання людям, але результат один: замість того, щоб “проскочити” перед самим носом потяга, що мчить на всіх парах, вантажівка застрягла й усім своїм літературним вмістом прийняла удар невблаганних законів фізики.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Швидкість потяга була так велика, що вантажівку просто зім'яло, як порожню картонну коробку. Сам водій, встигнувши оцінити всю глибину безвихідності ситуації, встиг вискочити з кабіни і втекти, так що обійшлося без жертв. В результаті аварії утворився затор, й пасажирів ще дві години не могли випустити з потягу. Ситуацію посилює те, що, за словами очевидців, вантажівка намагався переїхати залізничні колії “не на переїзді, а просто через рейки”. Результатом стало повне знищення вантажівки та її вмісту - і добре, що обійшлося без жертв і жахливих екологічних наслідків, як при нещодавньої аварії потягу в Росії.

Редакція znaj.ua у свою чергу, хоче нагадати як водіям, так і пішоходам, про те, що в зимових умовах слід бути вкрай уважними та обережними, щоб уникнути подібних ситуацій, які загрожують травмами, а інколи й жертвами. Зокрема, саме для запобігання подібного в Україні незабаром будуть введені нові правила швидкості руху на дорогах.


Нагадаємо, у Бразилії літак впав на житловий будинок

Як раніше повідомляв "Знай.ua" у Росії потяг зійшов з рейок, але встояв

Також "Знай.ua" писав про моторошну історію на залізниці