У неділю, 2 грудня, стало відомо про замах на мера міста Березані Київської області Володимира Тимченка.

Про це стало відомо із відповідного повідомлення на сторінці “Березанського Медіацентру” у Facebook.

Імовірно, стріляли з обрізу мисливської рушниці.

За інформацією слідчого відділення Переяслав-Хмельницького Управління Нацполіції в Київській області, порушено кримінальне провадження за фактом замаху на умисне вбивство, вчинене групою осіб за попередньою змовою із застосуванням вогнепальної зброї.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків"
Показати ще

поліція
поліція

Наразі по факту замаху ведеться слідство і оперативно-пошукові заходи.

За інформацією правоохоронців, сам мер наразі знаходиться в медустанові, стан його здоров’я задовільний.

"2 грудня 2018 року, на Березанського міського голову Володимира Тимченка було скоєно замах. Як нам стало відомо, близько 19:00 Володимир Григорович рухався за кермом автомобіля по автодорозі Березань-Переяслав в напрямку сусіднього міста. Уже на території Переяслав-Хмельницького району автомобіль мера наздогнало авто з невідомими особами, з якого вони зробили два постріли по автомобілю В. Тимченко, ймовірно, з обрізу мисливської рушниці. Обидва заряду картечі потрапили в машину. на щастя, Володимиру Григоровичу вдалося залишитися не редіме і відірватися від переслідувачів", – йдеться в повідомленні правоохоронців.

За словами самого мера, йому відомо, хто є замовником нападу. Володимир Тимченко є головою Березані з 25 жовтня 2015 року. На вибори йшов як самовисуванець.

З декларації про майно і доходи міського голови Березані Володимира Тимченка за 2017 рік свідчать, що він, як і в 2015-2016 рр, є власником двох земельних ділянок в селі Бзів Баришівського району на 1 520 і 2 500 кв. м. Його заробітна плата в 2017 році склала 241 тис. 932 гривні.

У 2017 році Володимир Тимченко виплатив два кредити на суму 275 тис. Гривень, взятих в 2014 році на ім’я його ймовірної родички Юлії Тимченко. Примітно, в 2016 році сума кредитів в декларації Володимира Тимченка перевищувала 700 тис. гривень.

Нагадаємо, в українській столиці 39-річний іноземець після розмови з двома невідомими чоловіками одержав вогнепальні поранення в спину і загинув на місці.

Раніше Знай.uа писав про те, що у четвер ввечері, 29 листопада, у Києві стався кривавий інцидент із стріляниною.

Також Знай.uа повідомляв, що в Одесі посеред ночі військовий вирішив закінчити спір стріляниною.