У Тернополі конфлікт релігійних представників переріс у бійку під час візитації Архієпископа Тихона, супроводжуючих Його Високопреосвященство осіб та громади.

Бійка у храмі Тернополя

Приводом для цього ймовірно став документ, виданий настоятелю Церкви Успіння Пресвятої Богородиці села Винятинці Заліщицького району Тернопільської області отцю Івану Бойку. Опублікував його керуючий Тернопільською Єпархією Української Автокефальної Православної Церкви Архієпископ Тихон (Петранюк).

Як зазначають свідки, в ході проведення богослужіння в Церкву намагався ввійти Владика Тихон (Петранюк) хотів зачитати Указ про заборону в служінні клірику УАПЦ ТЄ протоієрею Івану Бойку.

Популярні новини зараз
Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Обурені візитом архієрея люди стали на захист свого священнослужителя та зачинили перед двері до храму. В результаті почалася штовханина, словесна перепалка, погрози, виклик поліції та незважаючи на це Владиці Тихону вдалось увійти всередину.

Віряни разом з настоятелем відступати не збиралися, а Владика Тихон постійно підвищував голос на присутніх, почалася бійка. Люди відібрали у Владики посох, проломивши його навпіл кинули під ноги, в хід пішли кулаки, порвані сорочки, ряси, зірвані хрести та пролита кров стали підсумком архієрейського візиту очевидцями якого стали маленькі діти-прихожани.

В результаті Бойко опинився на стаціонарі лікарняного закладу зі струсом головного мозку та переломленими ребрами. Він заявив, що зараз медики встановлюють ступінь тяжкості нанесених йому тілесних ушкоджень та підтвердив, що вже звернувся з відповідною заявою до правоохоронних органів ГУ НП Тернопільської області.

Вже понад два місяці, як його призначили кліриком УПЦ КП Тернопільської і Теребовлянської Єпархії, що підпорядковується Преосвященнійшому Єпископу Тернопільському і Теребовлянському Павлу (Кравчуку).

Як відомо, 13 грудня 2010 року Священний Синод УПЦ КП звільнив Тихона від управління Луганською єпархією та заборонив у священнослужінні "до повного і правдивого покаяння".

Управління державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в Луганській області порушило кримінальну справу за ч. 4 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах) та оголосило Тараса Петранюка у розшук.

Дивіться: керуючий Тернопільською Єпархією УАПЦ Архієпископ Тихон (Петранюк)

Нагадаємо, російський священик став зіркою Instagram. Як повідомляв "Знай.ua", Філарет повстав проти Вселенського патріарха. Також "Знай.ua" писав, через КПВВ "Новотроїцьке" на підконтрольну Україні територію не пропустили митрополита Донецької єпархії УПЦ МП Іларіона.