У відповідь на агресивні дії Росії в Керченській протоці Україна системно нарощує угруповання в Азовському море.

Про це у новорічному привітанні заявив командувач Військово-морських сил Збройних сил України адмірал Ігор Воронченко.

"У відповідь на агресивні дії РФ ми розгорнули сили і системно нарощуємо угруповання на Азові", - сказав він.

2019-й стане для національного флоту роком нових викликів, додав адмірал.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Ми продовжимо приведення організаційно-штатної структури до стандартів НАТО, отримаємо нові кораблі і катери, новітні зразки озброєння", - зазначив Воронченко.

Він також підкреслив, що в центрі уваги будуть кадри і підвищення соціальних стандартів військової служби.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на запитання щодо оцінки співвідношення сил України і РФ в Аззовському море, Воронченко заявив, що дані не на користь України. Саме в Азовському морі зосереджена основа кількість бойових кораблів країни-агресора. "Зараз, на жаль, не на користь України як в кількісному, так і якісному співвідношенні. Переважна кількість кораблів і катерів Чорноморського флоту РФ і ФСБ знаходяться в Азовському морі", - констатував Воронченко.

Як повідомляв портал "Знай.uа" розвідувальний корабель ВМС Великобританії HMS Echo, який зайшов в порт Одеси, є сигналом для Росії, що свідчить про підтримку України перед загрозою агресії. Про це заявив міністр оборони Великобританії Гевін Вільямсон під час свого візиту в Україну, передає BBC.

"Знай.uа" писав, що одному з полонених моряків – Андрію Эйдеру, якого російські військові підло взяли в полон, виповнилося 19 років, які він зустрів за ґратами. Про це на своїй сторінці у Twitter повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін. Андрій – наймолодший член екіпажу українських кораблів. Чиновник запевнив, що Міністерство закордонних справ робить зі свого боку все можливе, щоб якнайшвидше повернути українських моряків додому. Також глава Мзс України побажав полоненому імениннику мужності, сили і віри.