За останні два дні у Харкові сталося декілька трагічних ДТП, у яких постраждали люди.

ДТП
ДТП

Про це повідомляє прес-служба місцевої поліції.

У повідомленні йдеться, що в середу, 9 січня близько 23:00 на перехресті вулиць Клочківській і Космічної зіткнулися автомобілі BMW і Mercedes.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Унаслідок зіткнення постраждали п'ятеро людей: обидва водії, а також троє пасажирів Mercedes.

Ще одна ДТП сталася того ж дня близько 17:00. На перехресті вулиць Метробудівників і Леся Сердюка не змогли розминутися автобус БАЗ і автомобіль Skoda Fabiа. Водія легковика з місця події забрала швидка.

Причини і обставини обох ДТП наразі встановлюють слідчі.

Нагадаємо, експертиза щодо смертельної ДТП у Харкові встановила, що обвинувачена Олена Зайцева навіть на швидкості 106 кілометрів на годину могла загальмувати свій Lexus, щоб уникнути зіткнення з натовпом, однак цього не зробила.

Зайцева
Зайцева

За словами фахівців, якщо б Геннадій Дронов почав рух на зелений, то ДТП б теж не було.

Як відомо, у вівторок, 8 січня, в Харкові відбулося чергове засідання у справі смертельної ДТП на вулиці Сумській у Харкові за участю Олени Зайцевої та Геннадія Дронова. Під час нього захисники Зайцевої вимагали визнати автотехнічну експертизу неприпустимим доказом, однак Київський райсуд міста відмовився це робити.

Як повідомляв раніше Знай.ua, нещодавно стало відомо, з якою швидкістю рухалася винуватиця смертельного ДТП у Харкові Олена Зайцева.

Олена Зайцева, підозрювана у справі харківської ДТП
Олена Зайцева, підозрювана у справі харківської ДТП

Так, адвокат другого обвинуваченого Геннадія Дронова Сергій Перепелиця оприлюднив результати нової експертизи. Про це повідомляє "ТСН".

За висновком експертів, Олена Зайцева рухалася зі швидкістю майже вдвічі вище дозволеної, а саме 106 кілометрів на годину. Обвинувачена, яка була за кермом "Лексуса", зіткнулася з "Фольксвагеном" Геннадія Дронова, а потім вилетіла на тротуар прямо у натовп людей. Варто нагадати, що загинуло шість чоловік, а ще п'ятеро було травмовано.

Зайцева та Дронов
Зайцева та Дронов

Також Знай.ua писав про те, що у справі Зайцевої-Дронова прокурор подав клопотання до суду з проханням визнати експертизу, яка визначила швидкість руху авто Олени Зайцевої, належним доказом.