У справі Зайцевої-Дронова прокурор подав клопотання до суду з проханням визнати експертизу, яка визначила швидкість руху авто Олени Зайцевої, належним доказом.

Про це стало відомо завдяки матеріалам судового процесу, пише УП.

Олена Зайцева, підозрювана у справі харківської ДТП
Олена Зайцева, підозрювана у справі харківської ДТП

Варто зазначити, що чергове засідання суду по справі ДТП у Харкові на Сумській, в результаті якої загинули шість людей, було присвячено обговоренню комісійної автотехнічної експертизи, яку зробили за заявою адвоката другого підозрюваного Геннадія Дронова.

Олена Зайцева, підозрювана у справі харківської ДТП
Олена Зайцева, підозрювана у справі харківської ДТП

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Після відкриття засідання суддя Віктор Попрас зачитав висновок експертів Дніпропетровського науково-дослідного інституту судових експертиз. Зокрема, вони визначили середню швидкість, з якою рухався Lexus обвинуваченої Олени Зайцевої (106 кілометрів на годину) і прийшли до висновку, що ДТП можна було б уникнути, якщо б вона їхала з встановленою швидкістю або водій Volkswagenьу Геннадій Дронов почав рух не на жовтий, а на зелений сигнал світлофора.

Олена Зайцева
Олена Зайцева

Прокурор Ігор Омельченко просив визнати експертизу неналежним доказом.

"Хоча ця експертиза взагалі підтверджує висновки органу досудового розслідування про винність обох водіїв, однак у зв'язку з тим, що експерти не мають відповідної кваліфікації і провели дослідження тільки по одному відеозапису, визнати експертизу об'єктивною не представляється можливим", - зазначив прокурор.

Адвокати Зайцевої підтримали позицію обвинувачення. Вони наполягали на тому, що при відсутності відповідної кваліфікації експерти взагалі не мали права проводити дослідження.

Варто нагадати, що в Полтаві помер 15-річний хлопчик Артем Левченко, якого у листопаді 2018 року на пішохідному переході збив автомобіль марки Merсedes-Benz.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Києві зіткнулися два автомобілі і тролейбус. Аварія сталася на вулиці Юрія Іллєнка (Шевченківський район). За словами свідків, один з учасників ДТП знаходиться в алкогольному сп'янінні.

Нагадаємо, копи-беззаконники переїхали чоловіка: Він сам стрибнув нам під колеса.

Як повідомляв Знай.uа у жахливій ДТП на Тернопільщині загинули водій і малолітня дитина.

Знай.uа писав, автошколу, де "вчилася" Зайцева, хочуть закрити: хабар на хабарі і липові посвідчення.