У священнослужителя Благочинного Львівського округу Російської істинно-православної церкви виявили цілий арсенал різного роду зброї.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Зокрема, у прокуратурі заявили, що священнику вже повідомили про підозру.

"За процесуального керівництва Городоцької місцевої прокуратури повідомлено про підозру священнослужителю Православної церкви, Благочинного Львівського округу Російської істинно-православної церкви у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами)", – йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили
Показати ще

Також відзначається, що під час досудового розслідування силовики вилучили у священника десятки патронів для стрільби з короткоствольної нарізної вогнепальної зброї, пістолетів Макарова та пістолетів-кулеметів відповідного калібру. Крім того у ході обшуків було виявлено наступальну гранату "РГД-5" з підривником.

Більше того правоохоронці повідомили, що вся виявлена зброя була готова до застосування у будь-який момент.

"Зазначимо, що усі вилучені предмети придатні для стрільби та відносяться до категорії боєприпасів і вибухових пристроїв", – зазначено в повідомленні.

Разом з тим варто відзначити, що у Православну церкву України перейшли ще дев'ять парафій. Раніше вони належали до Московського патріархату.

Митрополит розповів, що в Хмельницькій області до Єдиної православної церкви приєдналися шість релігійних громад УПЦ МП в Ізяславському районі. Мається на увазі прихід сіл Теліжинці, Закружцы, Пильки, Сухуженци, Чижівка і Присилки. Митрополит зазначив, що настоятелем всіх шести парафій є протоієрей Віталій Олійник.

Також в ПЦУ у Вінницькій області перейшли дві громади Московського патріархату. У тому числі і в селі Перемога Козятинського району. Там відбувся опитування і за його результатами понад 300 жителів висловилися про приєднання до ПЦУ. Також до Православної церкви України приєдналися віруючі села Бульбашки Козятинського району.

Ще один парафія Української православної церкви МП перейшов до ПЦУ на Волині. Відповідне рішення було прийнято настоятелем і парафіянами храму у селі Мерва Горохівського району.

Нагадаємо, головна пропагандистка Путіна збісилася через перемогу України.

Як повідомляв "Знай.ua", названо дату інтронізації митрополита Епіфанія.

Також "Знай.ua" писав, що патріарха Кирила скоро приберуть.

На Херсонщині московські попи без усіляких дозволів захопили людські наділи