Дорога Митрополита Епіфанія до пізнання та прийняття Бога - досить важка і прокладена їм ще з дитячих років. Голові ПЦУ доводилося вчити уроки по ночах і виріс він без батька. А в церкву перший раз він прийшов з бабусею.

Відомо, що Віра Богданюк виростила трьох синів. Жінка зізнається, що коли старший Сергій став ченцем, вона плакала. Сьогодні в будинок матері владики Єпіфанія односельці несуть квіти, а вона з порога розповідає, що слава її лякає. Про це в інтерв'ю для ТСН відверто розповіла мати предстоятеля УПЦ.

Епіфаній
Епіфаній

"Я трошки хвилююся", - зізнається жінка.

Це перша в її житті інтерв'ю. Вірі Богданюк – 61 рік, половину життя пропрацювала в колгоспі. Зараз на пенсії. Вона дуже скромна і додому запросила ще одну близьку жінку митрополита – це його хрещена мама Ольга.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Додому він приїжджає раз на рік. І мати називає його владикою.

"Ой, я його з такою насолодою чекаю, якщо він їде, я його цілую та обіймаю, він каже: Мама, задушиш", - жартує мама владики Єпіфанія.

У неї три сини - двоє молодших, каже, працюють у Києві на будівництві. Рідні теж називають його владикою. Сергій - її бажаний первісток, що всього досяг сам. Будинку, в якому він виріс, немає. Знищив страшний паводок у 2008 році. У спогадах мами: хлопчик ріс з книгою, в школу пішки щодня ходив більше 2 кілометрів.

"З першого року добра дитина, його немає за що посварити. Якщо він вдень допомагав по господарству, вночі - до двох годин уроки вчив, вчив", - згадує жінка.

"Стиль майже не змінився, ось як він відповідав на уроках, це ніколи не було в поспіху або так-сяк. Любив читати, докопатися до істини. Сергій любив філософські речі. Дуже серозний і зосереджений. Аналізуючи все це, думаю що йому хотілося, щоб був батько - очі завжди серйозні і дорослі", - каже мати Митрополита.

Варто нагадати, що лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв розповів, яке було становище Української православної церкви Київського патріархату в Криму до окупації РФ півострова навесні 2014 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що московський піп в одному з храмів у Вінниці вирішив піти на крайні заходи" через ситуацію з Томосом. В знак протесту скинув купол храму.

Нагадаємо, протест Вінницького священика розбурхав мережу.

Як повідомляв Знай.uа Порошенко розповів, чому УПЦ так необхідна: цього немає і вже не буде.

Знай.uа писав, пішов проти митрополита - залишився без храму.