У п'ятницю, 15 лютого, стало відомо про затримання двох озброєних чоловіків, які споруджували блокпост поблизу Дніпра.

поліція
поліція

Про це повідомляє прес-служба поліції Дніпропетровської області.

У повідомленні йдеться, що чоловіки у військовій формі намагалися встановити блокпост на трасі Знам’янка-Луганськ-Ізварине поблизу м. Новомосковська. Під час затримання у них вилучили декілька одиниць зброї та спецзасоби.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Шестеро чоловіків, одягнутих у камуфляж, спочатку представилися військовими. У розмові з правоохоронцям вони відмовилися назватися або надати посвідчення чи дозвіл на встановлення споруди. Повідомили, що їх винайняли для виконання цієї роботи та чекають на подальші вказівки від керівника.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань), повідомляють правоохоронці.

Наразі чоловіків затримано в порядку ст. 208 КПКУ. За вказаний злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

суд
суд

Радник міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Зорян Шкіряк прокоментував цю подію та назвав її провокацією.

"МВС закликає відмовитися від участі в подібних незаконних діях! Нагадуємо про сувору кримінальну відповідальність за такі злочини! На будь-які спроби підриву основ державності реакція правоохоронців буде жорсткою і адекватною!", – резюмував він.

Нагадаємо, двох військовослужбовців ЗСУ затримали співробітники Служби безпеки України в Бахмуті (колишній Артемівськ).

СБУ
СБУ

Відомо, що причиною затримання стали підозри у незаконному продажі зброї. Молодих людей затримали на гарячому, під час спроби продати автомат та кулемет Калашникова.

Як повідомляв раніше Знай.ua, біля одного з арсеналів ВСУ в лісовій місцевості були затримані троє чоловіків, які пройшли в охоронювану зону.

Невідомі були затримані черговою зміною і оперативним військовим підрозділом.

Також Знай.ua писав про те, що поліція Харкова під час проведення профілактичних заходів щодо відпрацювання території Харківської області затримала кримінального авторитета.