У Городоцькому районі Львівської області шахраї "видурили" у власників євроблях п'ятсот тисяч гривень. Велика афера закінчилася жорстким звинуваченням.

Андрій Була, якому 38 років, обманув мінімум 150 власників авто на єврономерах. Відомо, що зловмисник представлявся митником, брав гроші за розмитнення авто, а потім просто зникав.

Повідомляється, що в даному випадку спрацювало "сарафанне радіо". Один чоловік порадив іншому звернутися за допомогою саме до цього "митника", посилаючись на те, що їм він допоміг. Люди без всілякої підозри погодилися.

До речі, вони нічого не підозрювали аж до того моменту, поки горе-митник не зник. Відомо, що постраждали три людини. Вони принесли брокеру документи, він зробив копії і прикріпив їх до файлику. Тому вони нічого не запідозрили. Коли закінчився термін розмитнення авто, псевдоброкер зник.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Коли потерпілі зрозуміли, що потрапили до рук афериста, звернулися до справжніх митників за допомогою і в правоохоронні органи. Вони передали поліцейським всі дані про шахрая, які у них були і очікують результатів.

Митники звертають увагу громадян на те, що можна звертатися тільки до тих митних брокерів, у яких є спеціальний дозвіл. Інакше ви ризикуєте залишитися без грошей і без машини. Також спочатку варто звернутися до Державної фіскальної служби України, вони можуть порадити хорошого брокера по таких справах.

На даний момент "брокера" шукають правоохоронні органи, і йому інкримінують шахрайство. На даний момент деталі слідства не розголошуються.

Нагадаємо, українська влада затвердила правила для розмитнення євроблях.

Як раніше повідомляв Знай.uа, власників автомобілів на європейських номерах попередили про нову схему шахрайства.

Знай.uа писав, чому українці масово здають автомобілі на європейських номерах. Відомо, що власники здають свої машини за копійки. Стартова ціна - триста доларів.