У п'ятницю,15 березня, світ сколихнула новина про розстріл вірян у мечеті у Новій Зеландії.

Про це повідомляє New Zealand Herald, передає Рoliteka.

За інформаціїю видання, вбивця вів пряму трансляцію розстрілу прихожан у мечеті Аль Нур у новозеландському місті Крайстчерч протягом 17 хвилин.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Сам він називає себе Брентоном Таррантом. За даними видання, він - 28-річний уродженець Австралії.

Пряма трансляція почалася, коли бойовик під'їхав на бежевому мінівені до мечеті Аль-Нур на Дінс-Авеню, і припаркував його на прилеглій дорозі.

На відео стрілка видно, що на передньому сидінні і в багажнику автомобіля знаходиться зброя, боєприпаси, а також каністри з бензином.

В руках у чоловіка - напівавтоматична рушниця і величезний запас патронів на поясі. Перша жертва була застрелена в дверях. Опинившись всередині мечеті, чоловік почав стріляти без розбору.

Коли він ви вийшов з мечеті - стріляв випадковими пострілами по машинам, що проїжджали повз.

30 людей загинули, 30 поранені. 4 людини затримані.

Одного з стрільців звуть Брентон Таррант. Він дотримується ультраправих поглядів. Перед нападом він опублікував маніфест, назвавши свої дії терактом

Варто додати,що на магазині зброї убивць виявили прізвища українського чи російського походження.

Напередодні в Twitter Брентон виклав маніфест 73-сторінковий маніфест – як Брейвік перед своїм нападом. Всередині – цитати з біблії неонацизму, 1488. Також він містить заклик до вбивства німецького канцлера Ангели Меркель і президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана.

Нагадаємо, у центрі Японії стався теракт - водій навмисне наїхав на натовп людей в перші хвилини нового року.

Як повідомляв раніше Знай.ua, невідомі зловмисники здійснили обстріл другого і третього поверхів Голосіївського районного суду Києва. Про прикрий інцидент повідомила "Судово-юридична газета".

Також Знай.ua писав про те, що вісім людей загинули в результаті стрілянини в одній зі шкіл міста Сан-Паулу в Бразилії.