Місцевий житель в Ізраїлі випадково натрапив на давньоєгипетський артефакт. Про це повідомляє газета Haaretz.

Знахідка віком 3,5 тисячі років виглядає як якір, а на ній зображення богині писемності Сешат.

Вивченням артефакту займалися фахівці з Управління старовини Ізраїлю. Вони змогли по виду ієрогліфів встановити, що артефакт виготовили приблизно в XV столітті до нашої ери в період правління XVIII династії фараонів.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Унікальність знахідки в тому, що якір відрізняється гарною якістю матеріалів і зображень на ньому. Археологи вважають, що це могла бути кам'яна плита, яку вирізали з барельєфа, що прикрашав давньоєгипетський храм або царський палац.

При цьому фахівці відзначили, що особа давньоєгипетської богині виявилося стерто, хоча інша частина малюнка чудово збереглася. Експерти припускають, що це могли зробити навмисне на ґрунті релігійного конфлікту.

Нагадаємо, у Балтійському морі дослідники виявили майже 6000-річне кільце з рогатої тварини.

Як повідомляв Знай. ua, знайдена колісниця віком 2500 років, ніж здивувало поховання воєначальника.

Також Знай. ua писав, що сліди "загубленого світу" море викинуло прямо під ноги, про що свідчать древні артефакти.