Кримське відділення КПРФ провело мітинги проти пенсійної реформи - в Сімферополі, Феодосії та Саках. Учасники акцій протесту вимагали відправити у відставку уряд Дмитра Медведєва, розпустити парламент Криму і критикували президента Росії за те, що він підтримав реформу.

Комуністична партія Росії ще місяць тому анонсувала серію акцій протесту проти пенсійної реформи. А за чотири дні до мітингів, призначених на 2 вересня, президент Володимир Путін виступив з телезверненням з приводу підвищення пенсійного віку. До цього на прийнятті реформи наполягали тільки члени російського уряду і депутати Держдуми від «Єдиної Росії».

Крім цього, Путін заявив, що пенсійний вік підвищувати потрібно, але запропонував пом'якшити деякі параметри. Зокрема, він заявив, що жінки повинні виходити на пенсію не в 63 роки, як сказано в законопроекті, а в 60. Чоловікам, на думку президента, потрібно підвищити пенсійний вік все-таки до 65-ти.

Популярні новини зараз
На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Путін запропонував прийняти такі заходи: передбачити для багатодітних матерів достроковий вихід на пенсію (від 50 до 57 років), посилити покарання за звільнення людей передпенсійного віку, в 2 рази збільшити щомісячну допомогу по безробіття людям, яким залишилося 5 років і менше до пенсії і знизити стаж для дострокового виходу на пенсію.

Кримські чиновники і депутати після звернення президента Росії поспішили похвалити його і висловити йому свою підтримку - навіть ті, хто виступав проти реформи або обережно висловлювався з цього приводу. Розсипався в компліментах і глава уряду Криму Сергій Аксьонов, який раніше говорив, що «непопулярні заходи уряду повинні мати серйозні економічні обгрунтування».

Похвалила телезвернення Путіна і Наталя Поклонська - єдиний депутат Держдуми від «Єдиної Росії», яка проголосувала проти пенсійної реформи.

Кримське відділення КПРФ після виступу президента Росії не стало переглядати свою позицію і 2 вересня провело мітинги проти підвищення пенсійної реформи.
Пенсійна реформа з вуст буржуїв прозвучала як фашистський вирок!
У Сімферополі акція пройшла в Гагарінському парку, провідним на ній був депутат столичної міськради Степан Кискин. Він почав мітинг з оголошення хвилини мовчання в пам'ять про співака Йосипа Кобзона і главі «ДНР» Олександра Захарченко.

Слідом виступив нинішній глава кримського відділення КПРФ Сергій Богатиренко. Він розкритикував президента Путіна за підтримку пенсійної реформи.
«Наскільки ми, дійсно, розчарувалися після цього виступу. Тому що той міф, що цар хороший, а бояри погані, він був розвіяний самим президентом. Він сам показав, що він є членом цієї олігархічної команди », - заявив Богатиренко.

На мітинг зібралося близько 100 чоловік. Глава кримського відділення КПРФ поскаржився, що це занадто мало для акції протесту проти реформи, яку не підтримує більшість населення.
Після Богатиренко виступив його попередник - попередній лідер кримської Компартії Олег Соломахин. Він теж розкритикував Путіна.

«Ви знаєте, вже противно. Якщо 3 роки тому я ще вірив президенту, вірив уряду, тепер ні на йоту не вірю! Тому що популізм і одна брехня! І послуги тільки для олігархів », - сказав Соломахин.
Активістка КПРФ Катерина Дорошенко обурилася тим, що мерія забороняє її однопартійцям провести мітинг на центральній площі Сімферополя.
«Доки ми з вами будемо знаходиться в підпіллі? Доки мітинги будемо проводити в кущах? Для кого було зведено пам'ятник Леніну? Як низько Комуністична партія дала опустити себе перед народом! »- сказала Дорошенко. Учасники мітингу відповіли на це оплесками.

Кримські комуністи підтримали ініціативу центрального комітету КПРФ про проведення «всеросійського референдуму про пенсійну реформу». Активісти Компартії планують подати в кримський виборчком документи на проведення голосування.

Нагадаємо раніше повідомлялося, що пенсійний вік в Російській федерації різко підвищиться, рішення буде прийнято буквально на днях.
У четвер, 14 червня уряд РФ на засіданні затвердить підвищення пенсійного віку. За основу прийнято варіант, при якому для чоловіків він буде підвищений на п'ять років, тобто до 65 років, а для жінок - на вісім років, до 63 років.

Як повідомляв "Знай.uа", як накопичити на безбідну старість.
Раніше "Знай.uа" писав, кому відтепер не буде платити уряд.