Відомий на весь світ напис "Hollywood" з'явився на схилі гори в Лос-Анджелесі 13 липня 1923 року.

Спочатку він був написаний як Hollywoodland і не мав ніякого відношення до кіноіндустрії. Вивіска рекламувала новий житловий район і відразу ж стала привертати до себе туристів. Замовив знаменитий напис видавець "Лос-Анджелес таймс" Гаррі Чандлер, заплативши за її установку 21 тисячу доларів.

Вночі слово "Hollywoodland" підсвічувалось електричними лампочками, а вдень білі літери можна було розглянути з 40-кілометрової відстані. Рекламувати Hollywoodland передбачалося півтора року, але напис так і залишився на своєму місці.

У 1949 році почався ремонт напису, під час якого вилучили 4 останні букви. Вже в той час Hollywood став символом Лос-Анджелеса і всієї індустрії розваг. Турботу про вивіску взяла на себе Торгова палата Голлівуду. У 1973 році напис проголосили національним історичним пам'ятником. До кінця 1970-х він занепав, і в 1978 році букви було демонтовано.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Тоді ж благодійний фонд, на чолі з Хью Хефнером, засновником журналу "Playboy", зібрав кошти на капітальний ремонт пам'ятки.

Зараз напис складено з білих літер 15-метрової висоти і 12-метрової ширини, а з'явився він у листопаді 1978 року.

На виготовлення кожної літери пішло 27,5 тисяч доларів. З тих пір всі реставраційні роботи виконувалися за допомогою приватних пожертвувань.

Нагадаємо, голлівудська зірка Ніколь Кідман останнім часом не дуже часто знімається для обкладинок глянцевих видань, але на цей раз вона погодилася стати обличчям липневого журналу Tatler.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", останнім часом фанати 54-річного голлівудського актора Джонні Деппа дуже стурбовані його зовнішнім виглядом, адже актор дуже схудла і виглядає болісно.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що колишній Дженніфер Еністон після розлучення переключився на чоловіків.