Вчені знайшли найдавнішого предка людини. Він був розміром з динозавра або слона.

Палеонтологи знайшли в Польщі скам'янілості величезного дицинодонта, що є найдавнішим предком всіх ссавців, у тому числі людей.

Довжина дицинодонта становила близько 4,5 метрів, висота — 2,6 метра. Маса предка людини сягала дев'яти тонн.

Як зазначили вчені, знайдені останки можуть змінити уявлення про еволюцію найдавніших предків ссавців. Дослідники раніше вважали, що ранні ссавці "пішли в тінь", в той час як динозаври зросли. Тепер палеонтологи намагаються з'ясувати, що змусило ссавців досягти тих же гігантських розмірів і маси і як вони співіснували з величезними ящерами.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Найдавнішу істоту назвали "лисовициею Боянуса" на честь села, де були знайдені останки цього гіганта.

Вік цієї знахідки складає близько 210 мільйонів років, вона належить до кінця Тріасового періоду. Як і інші дицинодонти, він був, швидше за все, травоїдною істотою.

Археологи
Археологи

Раніше ми писали, що на Харківщині посеред однієї з центральних вулиць утворилася величезна яма в асфальті. Надалі, коли городяни звернулися до місцевих краєзнавців з'ясувалося, що це старовинний підземний хід. Історики почали розкопки і виявили підземелля, яке датують XVII століттям. Пошуковці натрапили на уламки посуду і майже цілий глечик, знайдений в центрі Змієва в підземному ході.

"Звернулися до нас з приводу того, що є провал, у який кудись йде вода, і при засипці землі вона теж кудись зникає. І ми із Зміївським краєзнавчим музеєм вирішили зробити шурф", – каже начальник відділу культури Зміївської райдержадміністрації Олег Бідулін.

Також раніше ми писали, що чергове унікальне відкриття зробили археологи з Китаю. Під час розкопок стародавньої гробниці дослідникам вдалося виявити копію Теракотової армії в мініатюрі.

Нагадаємо, дослідникам вдалося виявити напис на стіні будинку, який допоміг назвати точну дату виверження Везувію.

Як повідомляв портал "Знай.uа" на дні Чорного моря археологам вдалося знайти найдавніший непошкоджений корабель.

"Знай.uа" писав про дивовижну історію двох цінних слів для кожного українця.