13 вересня у столиці завершила роботу виставка "Благословенна Україна". На ній колекціонер Віра Матковська представила фактично всю свою колекцію борщівських вишиванок.

Про це пише Тернопільська Липа.

"Це було справді грандіозно! Київ такої краси ще не бачив. Оглянули колекцію зарубіжні посли. Фотосесію у колекційному вбрані зробили українські зірки. Тисячі киян довідалися про маленький куточок Тернопільської області, де працьовиті жіночки власноруч створювали представлені шедеври вбрання", - розповів на своїй сторінці у Facebook мешканець Тернополя та активіст Олег Качало.

Читайте також: Українські зірки влаштували дефіле в рідкісних вишиванках (фото, відео)

За його словами, мова про створення музею для цієї колекції ведеться вже давно, але питання весь час зависало.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Ця колекція, належно представлена, може стати місцем відвідування для іноземних туристів, яким, по суті, у Тернополі немає що показати. Все лежить на поверхні, потрібно лише побачити і допомогти", - додав він.

Колекція Віри Матковської, на його думку, це - шанс показати область. Чоловік цілком упевнений, що "таке унікальне надбання української вишивки принесе великий зиск для міста та області".