Продюсер фільмів Сенцова Ольга Журженко розповіла про перспективи українських короткометражок на міжнародному рівні.

Як повідомляє Gazeta.ua, Журженко працювала над "Носорогом" і "Трубачем" Сенцова.

Вона зазначила, що на британському каналі Shorts International дуже багато можливостей, щоб потрапити в ефір, також він транслюється в країни Європи і США.

Більш того, вона сама відбирає контент для трансляції.

Вона розповіла, що планує влаштувати акцію на підтримку ув'язненого в російському СІЗО українського режисера Олега Сенцова. Ольга чекає на футболки з його зображенням і плакати, які прийдуть з України.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Одна акція буде проведена для американців, інша - для росіян. Продюсерка зазначила, що з приводу Олега Сенцова є розбіжності з російськими колегами, особливо щодо терміна, який оголосив російський суд.

Також в США не дуже цікавляться збройним конфліктом між Україною і Росією, тим більше - справою Сенцова. Є такі мешканці Лос-Анджелеса, які вважають українців "фашистами", бо надивилися російського телебачення.

За словами Журженко, Олег Сенцов пише новий сценарій, але не хоче надсилати роботу, поки її не закінчить.

Читайте також: У МЗС України поставили режисерський стілець для Сенцова

Нагадаємо, що у відреставрованому кінотеатрі "Жовтень" з'явилося крісло імені Олега Сенцова, якого в Росії засудили до 20 років позбавлення волі.