5 січня 2016 року шістнадцятий епізод веб-серіалу 5baksiv.net був заблокований на офіційному YouTube-каналі проекту. Офіційна причина – скарга користувачів. При цьому деталі скарги наразі невідомі, повідомляє "UΛ:Перший".

16-та серія 5baksiv.net містить монолог демобілізованого десантника дяді Колі, який захищав Донецький аеропорт. Його роль виконує Ігор Пісний. Персонаж дяді Колі було створено як збірний образ і ґрунтується він на свідченнях реальних "кіборгів". Зокрема, бійця 95-ї аеромобільної бригади з позивним "Дім-Дім". Монолог героя містить подробиці реального бою та розповідь про військовий злочин, скоєний проти українських військових і добровольців.

5baksiv.net – веб-серіал, для якого основним каналом комунікації з глядачем є саме YouTube. Оскільки серія не містить жодної прихованої реклами, сцен насильства, сексуального характеру або ж ненормативної лексики, творча група проекту вважає, що менеджери YouTube навмисне введені в оману. Це справа рук окремих "глядачів", які мали на меті блокування саме цієї серії.

Читайте також: Британці критикують нового Шерлока

Команда 5baksiv.net вже подала апеляцію на YouTube та очікує на відповідь. Переглянути вилучену з каналу серію можна на сайті телеканалу "UΛ:Перший".

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

5baksiv.net – це перший український веб-серіал. Проект створено за підтримки BBС та фінансується урядом Великобританії і Держдепартаментом США. На сьогодні виготовлено 16 серій серіалу, всього сезон складатиметься із 38 епізодів.