Чемпіон світу за версією IBF в суперважкій вазі, британський боксер Ентоні Джошуа, який 29 квітня проведе бій проти Володимира Кличка, розповів, чому не вважає за необхідне проводити бої в США з метою збільшити свою популярність і завоювати ринок.

Бій Кличко - Джошуа транслюватимуть два найбільших американських телеканалу – HBO і Showtime. Це третій випадок в історії світового боксу, коли дві найбільші мережі об'єдналися заради трансляції боксерського поєдинку. Раніше таке траплялося в боях Льюїс - Тайсон і Мейвезер - Пакьяо. Саме тому Джошуа вважає, що хорошому боксеру не обов'язково проводити поєдинки в США, щоб завоювати популярність.

"Лас-Вегас раніше був в моєму списку як місто, де варто проводити бої. Зараз він точно не серед пріоритетів. Думаю, раніше таке схиляння перед США було через те, що Британію не завжди брали до уваги. Але тепер не обов'язково їхати в Америку, щоб отримати повагу. Ідіть сюди і бийтеся з нами. Подивіться на угоду, яку нам вдалося здійснити в Америці з HBO і Showtime. Мені не довелося боксувати в США, щоб домогтися цього", – цитує Джошуа BoxingScene.

За словами Джошуа, в Америці є яскраво виражений фактор домашнього суддівства. "Якби я поїхав в Америку... Ми всі знаємо історію цього виду спорту з суддівськими помилками і домашніми бійцями. Можливо, це варте того, з огляду на гроші, які крутяться в сучасному боксі. Я б хотів битися в Африці, як Мохаммед Алі та Джордж Форман. Це було приголомшливо. Я хотів би влаштувати бій в Лас-Вегасі, але я думаю, що проводити бої на батьківщині – це головне. Але в той же час, не хочу, щоб мене вважали "домашнім" чемпіоном. Я готовий битися де завгодно, щоб захистити свій титул".

Як зазначив Джошуа, він не піклується про увагу до своєї персони, не дивлячись на те, що вважається найперспективнішим бійцем дивізіону. "Зараз епоха британського боксу, але я не вважаю себе головною і єдиною зіркою. До того ж, якщо я буду в дивізіоні сам, це не те. Кожен танцюрист потребує партнера. Мені потрібні вони, і нехай кожен з них буде зіркою".

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Нагадаємо, 29 квітня на стадіоні Уемблі в Лондоні (Великобританія) відбудеться поєдинок між Володимиром Кличком і британцем Ентоні Джошуа. На кону – титули чемпіона світу в суперважкій вазі за версіями IBF, WBA і IBO. На думку букмекерів, Ентоні Джошуа є фаворитом поєдинку.

Дивіться промо-ролик до бою Кличко - Джошуа:

Цей поєдинок відвідають 90 тисяч глядачів, що є рекордом для Уемблі. Всі квитки вже давно продані, а перекупники продають квитки на бій Кличко - Джошуа по 35 тисяч фунтів. Бій Кличко - Джошуа покажуть відразу два американських телеканали. Американський боксер Деонтей Уайлдер буде експертом на телеканалі Sky Sports під час бою Кличко - Джошуа.

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, Володимир Кличко завершив підготовку до бою з Джошуа.

Фото – Getty Images