Сьогодні на міжбанківських торгах долар подорожчав на 50 копійок. Тепер долар на міжбанку продають за 22,25 грн, а купують — за 22,15 грн. До цього в першій половині дня подорожчала американська валюта у обмінних пунктах і банках. Долар продають за 23,4 грн, купують — за 22,35 грн. Експерти пояснюють подорожчання долара із збільшеним попитом внаслідок відновлення ділової активності.

"Насправді це ніяк не пов'язано із діловою активністю. Основна проблема знецінення українських акцій через падіння індексів у єврозоні та Китаї", - говорить "Знай" Олександр Жолудь, аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень.

На його думку, уповільнення темпів зростання світової економіки негативно вплине на економічний стан в Україні.

"Найгірше те, що при економічних спадах у світі дешевшає метал і зерно. Як один товар, так й інший є стратегічним експортом України. Від цього зменшаться надходження до бюджету від металургійних підприємств. Не виключено, що вони зменшать обсяги виробництва. Теж саме буде із нашою пшеницею", - припускає експерт.

Читайте також Саакашвіллі "вибив" із Кабміну 81 мільйон на будівництво траси

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Через зменшення доходів у бюджет від експорту падатиме гривня.

"Якщо падіння експорту буде дуже повільним, натомість реформи йтимуть у нормальному тепмі, можемо розраховувати на курс — 21 гривня за долар у грудні. У песимістичному випадку — на 25 гривень", - прогнозує аналітик.