4 із 25 митниць Кабмін передасть під управління британській компанії "Кроун Агентс". Про це повідомили у Мінекономрозвитку. Там вже підготували проект співпраці.

"Іноземну компанію вирішили залучити, аби мати більший дохід від митниці та знизити до нуля рівень корупції", - говорить "Знай" економіст Борис Кушнірук.

Компанія "Кроун Агентс" працювала в Албанії, Болгарії і Латвії, після цього доходи на митницях цих країн збільшилися на 80-90%.

"Проте масштаби України значно більші від Болгарії чи Латвії. І співпраця із британською компанією якщо і дасть ефект, то невеликий. Лише на рівні організації роботи митниці. Але окрім цього в нас вистачає й інших проблем", - говорить фахівець.

На його думку, іноземні фахівці не зможуть вирішити проблему контрабанди, а також не виправлять недосконале законодавство.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

"Щодо митного законодавства, то воно недосконале. Мито на товари однієї групи можуть суттєво відрізнятися. Наприклад, за нормами наших законів, можна ввезти брендовий французький одяг як дешевий китайський. Великою проблемою є організація СБУ-шниками нелегальних шляхів для контрабанди. Такі працюють як в Одеській області, так і в Львівській".

Читайте також Індекси у США підскочили на тлі новин з Китаю

Іноземці контролюватимуть Закарпатську, Львівську, Волинську та Чернівецьку митниці.

Нагадаємо, вперше про можливість передачі контролю української митниці іноземній компанії сказав прем'єр-міністр Арсеній Яценюк в кінці червня.