Вже до кінця цього року український уряд має виставити на продаж чотири ТЕЦ, які опалюють південні міста України. Та на ринку не багато охочих стати власниками цих підприємств.

Влада якнайшвидше намагається позбутись підприємств, які є збитковими для економіки. У травні почали готувати документи для приватизації чотирьох електростанцій і невдовзі їх мають виставити на ринок. Про це повідомляє видання DW.

Наразі публічного інтересу до цих підприємств не проявляють ані закордонні інвестори, ані українські бізнесмени. Електростанції мають заборгованість перед "Нафтогазом", тому у будь-який момент можуть стати їхньою власністю. Також покупців відлякує застаріле обладнання на станціях.

Ще одним чинником, який не сприяє інтересу інвесторів є ціна на комунальні послуги для населення. Тарифи формуються політичними інтересами місцевих влад та вищим керівництвом країни. Потенційним покупцям буде важко вести бізнес в таких умовах.

Читайте також: Росія готова надати Україні знижку на газ

Популярні новини зараз
Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати
Показати ще

Окрім того, український уряд не зміг організувати приватизацію підприємства "зразковим чином", щоб викликати інтерес покупців.